Google Chrome

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Google heeft sinds 2008 zijn eigen browser, genaamd Chrome. Google Chrome is een open source browser die gebouwd is op basis van Chromium. De browser is snel, veilig en gestroomlijnd en is beschikbaar voor bijna elk platform. De gegevensverzameling door Google is een minpunt.

Google Chrome is al jaren veruit de grootste browser. De desktop-browser van Chrome is snel en laat elk tabblad in een eigen sandbox draaien, zodat als een tab crasht niet de hele browser uitgeschakeld wordt. 

Ook heeft Chrome een privacy-modus genaamd Incognito, die het mogelijk maakt om te surfen zonder sporen achter te laten op de eigen pc. Chrome integreert ook goed met de eigen webapplicaties van Google als Gmail, YouTube, Google Foto's en Google docs.

Extensies of add-ons om de mogelijkheden van Chrome uit te breiden zijn natuurlijk aanwezig. Ook kan Chrome browse-gegevens wissen en bladwijzers en instellingen importeren uit andere browsers.

Verder is synchronisatie van bladwijzers mogelijk en is een handige automatische vertaalfunctie toegevoegd waarmee websites vertaald kunnen worden. Wel verzamelt Google veel gebruikersgegevens via Chrome.

De algehele indruk van Google Chrome is positief: snel, veilig en makkelijk in gebruik. Wel zijn er zorgen geuit over de privacy in Google Chrome, vanwege de soms verregaande data-verzameling door Google. Dit bezwaar geldt voor de meeste Google-producten. De basis voor Google Chrome wordt gevormd door het open source Chromium-project.

Inst

Reacties

Smijt die Google Chrome van jullie pc want dat is niets dan miserie.
Internet Explorer is nog altijd veruit het beste browser.

De vernieuwde google chrome : miserie met het alfabetidch schikken van de bladwijzers
Automatisch schikken staat er namelijk niet meer bij.

google chrome need

oude versie 40.0.2214.93 is uit 27-01-2015

Sorry, sinds vandaag een nieuwe versie.

Sinds gisteren een nieuwe versie (36.0.1985.143)

Wie wil er nu ook linux gebruiken?

Wie kan mij helpen bij het opslaan van een bestand vanaf Internet. Voorheen met Internet Explorer werd bv het gevraagde netjes in een map opgeslagen (bv in Mijn Doc.) en weer exact als orgineel te openen. Nu met G.Chrome wordt eea altijd in 1mapje plus 1bestand met G.Chrome logo opgeslagen en soms is het G.Chrome bestand heel slecht leesbaar te openen. Misschien kan iemand mij uitleggen of dit beter kan?? Met dank en vr. gr.
George

Gisteren liep mijn pc vlotjes totdat ik aggresieve software van googlechromium er op zette. Het leek wel of mijn hele pc doorzocht werd. De installatie duurde nogal lang minstens 5 minuten terwijl firefox binnen 10 seconden geinstalleerd is. Peerblock werd om de dertig seconden uitgezet door die googleshit. Voor mij geen googlechrome, ze staan om hun spyware bekend. SRware chroom gaf geen enkel probleem. En het excuus dat je niks te verbergen hebt gaat er bij niet in.
Als we tegenaanvallen doen op die servers van hun dan mag dat opeens niet en kan je opgepakt worden. Waarom hebben zij het recht wel en ik niet. Daarom moet je google negeren. IXquick.nl is een eerlijke zoekmachine en geen problemen met PRISM.

wat hebt U zoal geprutst dan/

Pagina's