360 Total Security

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

360 Total Security is Chinese anti-virus software van Qihoo. 360 Total Security heeft behalve anti-virus ook allerlei andere - ons inziens onnodige - extra tools aan boord. In de interface wordt reclame getoond. De bescherming is wel vrij uitgebreid met ook ransomware decryptie, webcam bescherming en een sandbox.

Sinds 2020 bestaat de basis-versie Total Security Essential niet meer. In plaats hiervan is alleen de uitgebreide 360 Total Security met allerlei - ons inziens onnodige - extra tools en optimalisatie-mogelijkheden beschikbaar. 360 Total Security maakt ook geen gebruik meer van de scan engines van Bitdefender en Avira. Alleen nog van eigen Chinese engines.

360 Total Security beschermt realtime je pc. Ook usb-sticks worden gecontroleerd, webcams beschermd en Google Chrome, Firefox en Edge krijgen bescherming tegen phishing en driveby-downloads via extensies. Ten slotte heeft 360 Total Security ransomware decryption tools en een sandbox (om onbekende programma's in een beveiligde omgeving te testen) aan boord. De betaalde versie heeft nog extra functies zoals een firewall, ad blocker, data shredder en meer en toont geen reclame.

360 Total Security geeft behoorlijke bescherming van je pc. Total Security is, zoals de naam al zegt, een totaalpakket (all-in-one) dat ook je pc kan optimaliseren en versnellen en schoonmaakt en diverse andere tools tot zijn beschikking heeft. Dat kan handig zijn, maar als je liever alleen een anti-virus programma hebt dan is Total Security nogal overdadig. Ook wordt reclame getoond in de interface.

De producten van Qihoo zijn te krijgen voor Windows en Mac.

Inst

Reacties

Chinees anti-virusbedrijf fraudeerde bij anti-virustests
donderdag 30 april 2015, 18:21 door Redactie, 0 reacties
Het Chinese anti-virusbedrijf Qihoo 360 heeft tijdens meerdere anti-virustests gefraudeerd, waardoor de virusscanner van het bedrijf ten onrechte hoge scores haalde. Dat laten drie grote laboratoria die anti-virusproducten testen aan Security.NL weten, namelijk AV-Comparatives, AV-Test en Virus Bulletin.
Afgelopen zondag kwam AV-Comparatives met de aankondiging dat het een onderzoek had ingesteld naar een anti-virusbedrijf dat anti-virussoftware aanleverde die speciaal voor de grote testlaboratoria was aangepast. Volgens de drie testlaboratoria heeft Qihoo 360 inderdaad vals gespeeld en zullen daarom alle beoordelingen en certificeringen die Qihoo dit jaar heeft ontvangen worden ingetrokken.
Virusscanners kunnen één of meerdere engines gebruiken om malware te detecteren. Uit het onderzoek kwam naar voren dat bij alle producten die Qihoo 360 voor de anti-virustests aanleverde standaard de engine van het Roemeense anti-virusbedrijf Bitdefender stond ingeschakeld, terwijl de eigen engine was uitgeschakeld. In de producten die Qihoo 360 op de eigen markt aanbood was Bitdefender echter uitgeschakeld en stond de eigen engine ingeschakeld. Daardoor zouden gebruikers minder goed zijn beschermd en een grotere kans op "false positives" lopen. Gebruikers hebben wel de mogelijkheid om de instellingen aan te passen, maar dat wordt volgens de drie testlabs nauwelijks gedaan.
Chinese anti-virusbedrijven
Tijdens het onderzoek naar Qihoo 360 stelde het Chinese bedrijf dat twee andere Chinese anti-virusbedrijven zich ook aan fraude schuldig maakten, namelijk Baidu en Tencent. In de code van deze anti-virusleveranciers werden wel de namen van verschillende testlabs aangetroffen die mogelijk voor een andere werking zorgden, afhankelijk van de omgeving waar ze werden gebruikt. Er is echter geen bewijs dat dit deze twee leveranciers een voordeel gaf. In sommige gevallen bleek dit zelfs een nadeel te zijn.
Daarnaast werden dezelfde opmerkingen met betrekking tot de testlabs ook in de code van Qihoo 360 ontdekt. Qihoo 360 bevestigde dat sommige instellingen voor het testen waren veranderd. Uiteindelijk bekende het Chinese anti-virusbedrijf ook dat het een andere configuratie voor de engines gebruikte dan waar gebruikers standaard mee werken. Om fraude tijdens het testen in de toekomst te voorkomen zullen de drie testlabs voortaan strengere eisen aan anti-virusleveranciers stellen.

Upgraden is niet zonder meer aanbevolen. De oude 360IS werkt heel anders en is zeker niet zwaarder, zelfs als je de beschermingsgraad op hoog instelt. Ik zou de oude versie koesteren. 360TSE is een gestripte versie van 360TS, dus zonder de programma's voor optimalisatie van de pc. Daarmee komen ze tegemoet aan de gebruikers die liever niet de overige mogelijkheden in het AV-programma geïnstalleerd wilden hebben. Met deze "upgrade" is het oude 360IS toch van de aardbodem verdwenen in weerwil van de belofte van Qihoo om dit programma te blijven ontwikkelen. Niet iedere vernieuwing is een verbetering.

Van Qihoo 360 kan je maar één versie installeren. 360 Total Security Essentials is een gestripte versie van 360 Total Security. Als de pc vastloopt als de twee extra engines worden geïnstalleerd ligt dat aan de computerconfiguratie, niet aan 360. Na installatie herstarten van de pc en dan de extra engines installeren. Levert normaal gesproken géén probleem op. Maar als er nog een ander werkend antivirusprogramma is geïnstalleerd zal dat misschien een probleem opleveren. Ik heb 360TSE op verschillende pc's geïnstalleerd en het toevoegen van de beide engines leverde geen enkel probleem op. Ik heb ook niet kunnen constateren dat installatie van Bitdefender of Avira engine wifi uitschakelde. Als dat wel gebeurt is het logisch dat eea vastloopt, omdat 360TSE gaat wachten tot er weer verbinding is. Installeren van beide engines is een enigszins zware activiteit en heeft inderdaad enige invloed op het systeem, maar dat is eenmalig.

Er is een nieuwe versie van 360 Total Security Essential is available: 6.0.0.1022. Zie http://www.360totals....

hoi,
heb ik nu iets niet gezien of bedoel je allemaal dat bitdefender tekent verantwoordlijk voor t WLAN om uit te vallen...?
Ik had erg problemen in laatste tijd met m´n WLAN en als ik nou zie waarom (misschien...) ´t niet werkte- weet ik niet zeker- mag ik een nieuwe Software zoeken of verder gaan, maar zonder bitdefender?
Als iemand een idee heeft- a.u.b.vertel me hoe ik zal reageren???!!!

Bedankt... en doeie met Groetjes van Berlin, Marian
darquerichthofen@gma... Deze link is allen maar voor oplossingen van m´n vraag... elk andere dingen gaan naar de spam- folder of worden zo geblokt...

Ik heb met Qihoo 360 total security en met 360 essentials bijna hetzelfde; als ik de avira en bitdefender engines installeer dan loopt m'n pc vast , dan bevriest de hele handel. Jammer, met 360 internet security had ik nergens last van. Heb Avira free er weer opgegezet.

Doe ik iets verkeerd? Ik heb geprobeerd om zowel de 360 als de 360 essentials te installeren. Alles loopt ok tot dat de Bitdefender en Avira engine beginne te installeren. Hier valt mijn wifi uit en faalt de installatie van beide engines. Dan maar weer Panda er op gezet.

versie 6,0 is lichter dan de vorige versie.ook de browser extensie vertraagt het internetten niet. kortom upgraden van 5 naar 6 aanbevolen...

"360 Internet Security" is door Qihu vervangen door "360 Total Security Essential". Zie http://www.360totals....

Qihoo is de beste.

Pagina's