MiniTool Partition Wizard Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

MiniTool Partition Wizard Free is een partitiemanager die gratis is voor thuisgebruik. MiniTool Partition Wizard kan alle standaardbewerkingen aan partities uitvoeren: creëren vergroten, verkleinen, verwijderen, omzetten, kopiëren, formatteren enzovoort.

MiniTool Partition Wizard Home Edition is een overzichtelijke partitiemanager. Het programma ondersteunt FAT en NTFS op Windows - en dan zowel de 32-bits als 64-bits varianten (wat niet alle gratis partitiebeheerders kunnen). Ext2 en Ext3 op Linux-partities kunnen eveneens bewerkt worden. Met MiniTool Partition Wizard kun je vanzelfsprekend schijven en partities maken, verwijderen en formatteren. Maar ook het vergroten/verkleinen van bestaande partities is mogelijk.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Verder kan een schijf in zijn geheel gekopieerd worden en kunnen partities van FAT naar NTFS worden geconverteerd. En van MBR (master boot record) naar GPT (guid partition table). Ook kunnen allerlei kenmerken van schijven en partities gewijzigd worden en worden exFat (voor flash geheugenkaartjes: SD, SDHC en SDXC) en UEFI boot (vervanger voor opstart via BIOS) volledig ondersteund.

Ten slotte kan Partition Wizard schijven overschrijven zodat de gegevens erop niet terug te vinden zijn. Helaas kan in de gratis versie niet meer de systeemschijf gekloond worden naar een nieuwe SSD/HD.

Lees hier over de mogelijkheden van de gratis versie en een vergelijking met de betaalde varianten

Partities maken en bewerken is voor gevorderden, je kunt gegevens verliezen!

Helaas biedt Miniool Partition Wizard tegenwoordig gebundelde software aan tijdens de installatie. Let dus goed op!

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

De nieuwe versie 10.2.3 probeert bij de installatie nu ook de Opera browser te installeren, tenzij je het vinkje uitzet. Mag dus van oranje naar rood.

Goed pogramma wat veel kan, eenvoudige lay-out. Bevalt me beter dan het iobit programma! Aanrader..

Je moet eerst de te veranderen partitie aanklikken. Dan is menu niet meer grijs. Er verschijnen dan links alle opties. Kies : extend en NIET resize !! Daarna wijst het zich vanzelf.Klik daarna linksboven op "apply" !!! Ik had hetzelfde probleem en is nu opgelost. Je kunt dit met alle partities doen. Na apply kan het zijn dat je moet herstarten.

Veel Partitieprogs hebben niks met Linux, maar MiniTool Partition 10 heeft er geen enkel probleem mee. Moet nog wel vanuit Windows gedraaid worden. Wie weet: misschien komt er nog eens een MTP voor Linux...

Apply / Toepassen ?

Partition Wizard Free: Omdat 1 van de partities vol is en de andere veel ruimte over heeft, heb ik op aanraden van mijn broer het programma gedownload om e.e.a. te resizen. Nu blijkt alles in het menu 'Partition' grijs te blijven en kan ik er dus niet mee?!?!?! Doe ik wat fout of is het programma gewijzigd/ uitgedund?

En dan natuurlijk nu de link naar de "how to"
http://computertotaa...

Dit is de juiste link naar computertoaal om de handleiding te lezen.
http://computertotaa...

Een perfecte tool, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken

Heeft ondertussen een hele nieuwe interface, dus de bovenste afbeelding mag gerust aangepast worden.

Pagina's