Advanced SystemCare Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Advanced SystemCare Free (ASC) is een multi-functioneel programma om je pc of Android-toestel mee op te ruimen en te optimaliseren. Met één klik kun je tijdelijke bestanden en internet- en gebruikerssporen verwijderen, je computer sneller maken en - beperkt - controleren op spyware. Advanced SystemCare geeft je pc op een makkelijke manier een grote beurt. Advanced SystemCare is echter van de categorie: je houdt van het programma of je haat het. ASC is namelijk zeer uitgebreid en wenst zich met alle onderdelen van je systeem te bemoeien. En volgens critici zijn de geavanceerde optimalisaties en opschoningen soms wat te agressief: houd dus de standaardinstellingen aan bij scans.

Advanced SystemCare Free is een all-in-one-programma voor het onderhoud van je pc. Het voert veel verschillende activiteiten uit om je computer op te ruimen en te optimaliseren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Opruimen:

  • schoonmaken register (voor grondige schoonmaak is Pro-versie nodig)
  • opruimen internet- en gebruikerssporen (privacy)
  • verwijderen tijdelijke bestanden Windows en Internet Explorer
  • verwijderen spyware (maar Advanced SystemCare is geen gespecialiseerde spywareverwijderaar)

Optimalisatie:

  • schijfdefragmentatie
  • controle op verdachte instellingen Windows (malware)
  • immunisatie tegen bepaalde spyware
  • optimalisatie en reparatie systeem

Je kunt in het beginvenster je pc scannen. Ook is er een knop TurboBoost om je computer sneller te maken. Verder is er nog een Gereedschapskist (Toolbox) met allerlei werktuigen voor de optimalisatie en het beheer van je systeem. En ten slotte biedt ASC internetbescherming tegen schadelijke websites.

Onervaren gebruikers wordt trouwens aangeraden alleen de slimme scan te gebruiken. Gebruik van meer gespecialiseerde tools is meer voor gevorderde pc gebruikers. De interface van ASC wordt regelmatig veranderd - wat het gebruik er niet overzichtelijker en eenvoudiger op maakt. Ook worden veel tools als extra, losse downwload aangeboden - wat het programma er niet overzichtelijker opmaakt.

Het alles-in-een karakter van Advanced SystemCare is een voordeel voor onervaren gebruikers, maar soms ook een nadeel. Naast het opruimen van de pc geeft Advanced SystemCare ook halfbakken bescherming tegen spyware en allerlei andere extraatjes die soms onvoldoende uitgewerkt zijn. Het getuigt van de ambitie om de totaaloplossing voor pc onderhoud te worden, maar voorlopig maakt Advanced SystemCare andere programma's nog niet overbodig.

Jammer is dat ASC in de eigen interface veel reclame maakt voor zijn eigen, al dan niet betaalde, programma's. Ook is het tijdens de installatie goed opletten om niet opgescheept te worden met de onnodige werkbalk, verandering van zoekmachine en andere wijzigingen op je pc.

Android
Advanced Mobile Care is een app voor je Android telefoon van IObit, de makers van handige software voor de pc, zoals Advanced System Care en SmartDefrag. De app kan op allerlei manieren helpen om je telefoon op te schonen en soepel te laten lopen. De app beschikt over een virusscanner, een task killer, batterij besparingsopties, cleaner en nog veel meer handigheidjes. Niet alle functies zijn even bruikbaar, maar er zitten genoeg functies tussen die het gebruik van je telefoon gemakkelijker kunnen maken.

De virusscanner is simpel en beschermt je telefoon tegen virussen, spyware en verdachte apps. Ook kan je je telefoon laten zoeken naar ongewenste bestanden en kan je tijdelijke bestanden opschonen. Verder is er een app manager die je eenvoudig apps laat verwijderen of laat verplaatsen naar de SD kaart. Ook is er een zogenaamd privé kluisje, waarmee je foto's en andere bestanden van een wachtwoord kunt voorzien. Daarnaast beschikt Advanced Mobile Care over een task killer waarmee je werkgeheugen kan vrijmaken met een druk op de knop. Android doet dit echter ook gewoon automatisch dus deze functie is redelijk overbodig. Er zijn ook nog opties om je accuduur te verbeteren, maar deze doen eigenlijk niets anders dan dingen als de helderheid van het scherm aanpassen en wifi uitschakelen. Ten slotte is er nog de spelversneller die er voor zou moeten zorgen dat spellen op je telefoon soepeler draaien. Het is moeilijk voor te stellen dat dit echt werkt, maar je kunt het eens proberen.

Advanced Mobile Care is volledig in het Nederlands en biedt een hoop handigheidjes in één app. Er zit eigenlijk niets bij dat andere apps niet kunnen, maar het is wel gemakkelijk dat je nu alles bij elkaar hebt in één app.

Inst

Reacties

Echt super relaxed programma om je PC schoon te maken en te houden. Werkt echt simpel en ziet er mooi uit. Doet wat het moet doen: PC schoonmaken en sneller maken.

Prima programma, gebruik het al jaren naar behoren en het houdt mijn pc goed schoon

@ Molletje , dat je AVG wilde is je eigen vrije keuze maar let wel op dat bij "extra software meenemen" je vaak die extraatjes kan uitvinken, wat betreft 214 problemen na de scan weergegeven (bijv. register, privacy, browser issues e.d.), dat staat in de linker kolom en als je niets aan de instellingen hebt veranderd kan je gewoon op repareren klikken; ook al heb je een spiksplinter nieuwe lap of pc, het is een samengesteld product en als laatste wordt voor het inpakken voor verzending altijd een proefproces gedraaid evenzo als je alles uitgepakt hebt ga je de lap of pc gebruiksklaar maken met bijv. je wachtwoord en je internetverbinding browserkeuze met eventueel addons, dit alles heeft al tot gevolg dat je nieuwe systeem al “gebruikssporen” heeft; dus als je niet weet wat het daadwerkelijk inhoud, blijf van de standaard instellingen af en je kan gewoon “repareren”, 214 problemen dat vind ik nogal meevallen,succes

Ik heb een nieuwe computer met daarop Windows 8 geïnstalleerd. Net gebeurd allemaal. Toen ik een anti-virus wilde installeren (AVG) kreeg ik voorgeschoteld dat ik eerst Advanced PC Care moest installeren. Dit heb ik klakkeloos gedaan. Nu zegt deze 214 problemen gevonden te hebben en vraagt dit te repareren. Ik vind dit wel een beetje vreemd bij een nieuwe computer. Kan iemand mij adviseren of ik hiermee moet doorgaan?

Ik gebruik de Wise Care 365 Pro en ben heel tevreden. ASC verwijdert ook bvb telkens mijn EIDViewer. Ik had ACSPro en na weken mails van en naar ASC heb ik ASC verwijderd. Er kwam geen oplossing.

Ik gebruik Wise care 365 en ben daar meer tevreden over dan IObit sac.

Deze gebruiker heeft gelijk: ikzelf heb ook op mijn PC bedoelde Ashampoo WinOptimizer (betaalversie). Ik laat deze er na gebruik regelmatig "overheen" gaan en hij loopt weer als een zonnetje. Advanced SystemCare heb ik ook gehad maar haalt het niet bij de Ahampoo.

Advanced SystemCare gebruik ik de free versie
ik heb nog geen probleem onder vonden maar sommige programs moet je de betaalde versie hebben !
Nu is de vraag? is het program dat waard om er de betaalde versie van te maken

Maar ik ga nu voortaan gewoon altijd gebruik maken van Ashampoo WinOptimizer (nu versie 11).
Heeft verder ook security/privacy opties die je gemakkelijk naar eigen smaak kunt instellen.
Geweldig programma en zeer gemakkelijk te gebruiken. Zelfs voor onervaren gebruikers is het prima voer. Gewoon goed de opties/settings lezen voordat je het aanpast of verwijderd.
Heb zelf de pro versie, maar er is ook een gratis versie en die is hier: https://www.ashampoo...
Maar de live tuner (die in de pro versie zit) is uiteindelijk niet nodig. Live tuner is overbodig naar mijn mening.

Bedoelde eerder gevaarlijk in de zin van OS verknoeien.
Bijna alle tegenwoordige setups zijn bundleware, dus je moet alle setup altijd goed lezen en aanpassen als nodig. Daarom heb ik ook Zemana Antikeylogger en Winpatrol voor extra beveiliging naast een normale AV.
Ik gebruikte Advanced SystemCare Free ook in het verleden en kreeg vaak BSOD en andere problemen. Nu zie ik nog steeds mensen met dit zelfde probleem.
Maar ik configureer tegenwoordig altijd alle opties (dankzij jaren ervaring met dit soort programma's) voordat ik het gelijk gebruik.
Dus misschien dat Advanced SystemCare Free nu wel goed zou werken, geen idee.
Qua direct click&clean (voor onervaren gebruikers) is het in ieder geval nog steeds gevaarlijk om te gebruiken als ik commentaar van anderen bekijk.
Had het overigens over Driver Booster van Iobit, niet drivermax.
Maar auto driver update programma's zijn vaak niet accuraat genoeg.
Ze installeren vaak oudere drivers of precies dezelfde drivers.
Maar je kunt natuurlijk system restore points maken voordat je een driver installeert.
Drivermax is overigens erg gevaarlijk als je gelijk alles update. Ik heb het nu trouwens over de newbies/noobs die zoiets gebruiken, niet de ervaren gebruikers.
Gebruik drivermax overigens ook, maar dan puur voor individuele drivers waar ik naar opzoek ben of die ontbreken, niet gelijk alles.
Maar uiteindelijk zijn driver updaters niet nodig als je drivers van officiële websites weghaalt.
Daarnaast zijn de meeste standaard Windows drivers ook gewoon prima.
If it ain't broke, don't fix it!

Hetzelfde geldt overigens ook voor opschoonprogramma's.
Ze doen vaak veel meer schade dan goed. Maar uit eigen ervaring is CCleaner de meest veilige, al moet je natuurlijk nog steeds system restore points maken voordat je het gaat gebruiken. Twee opschoonprogramma tegelijk heeft trouwens weinig nut, al is Gigatweaker nog wel een prima aanvulling naar mijn mening.

Pagina's