Freemake Audio Converter

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Freemake Audio Converter kan MP3, WMA, WAV, FLAC, AAC, M4A, OGG en nog tientallen muziekformaten omzetten naar een andere bestandsindeling. Ook kan Freemake Audio Converter uit video-bestanden de audio extraheren.

Met Freemake Audio Converter kunt u bijvoorbeeld muziek converteren naar formaten die geschikt zijn voor de volgende spelers: iPod, Zune, Coby, SanDisc Sansa, iRiver, Walkman, Archos, GoGear en meer. Ook iPhone en iPad worden ondersteund.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Verder kan Freemake Audio Converter audio-bestanden samenvoegen, muziek uit video's extraheren en mp3 en aac naar iTunes zenden. Een cd ripper en cd brander zullen binnenkort aan het programma worden toegevoegd.

Freemake Audio Converter is een zeer gebruikersvriendelijk en goeduitziend programma. Let tijdens de installatie op voor de onnodige toolbar. Het .NET framework is ook benodigd.

Inst

Reacties

Inderdaad een heel goede tip. Na een hoop problemen met freemake MH geïnstalleerd en deze werkt uitstekend.

Geïnstalleerd en alle vinkjes weggehaald. Opstarten, file openen om te converteren, op mp3 drukken en.......weg is ie. Tot 5 maal toe en toen maar alles verwijderd.
Een Kwalitatief Uitermate Teleurstellend programma. Beslist GEEN aanrader.

Dit is geen rotzooi, maar een uitstekend programma. De "malware" waar hier melding van gemaakt wordt, zijn optionele installatie-bestanden. Dit heb je bijvoorbeeld ook bij adobe flash player. daarom raad ik aan altijd te kiezen voor "aangepaste installatie". Dan kun je dit allemaal deselecteren en heb je een fijn en nuttig programma.

Ik blijf gewoon Format Factory gebruiken: video, audio (alle bestandsversies), foto's, rom-apparaat/cd/dvd/iso en nog veel meer. Ik gebruik het al jaren en nog nooit en te nimmer problemen, spam of wat er nog meer is, gehad. Nooit vastlopen of dergelijke. Geeft regelmatig automatisch updates aan. Kortom: aanrader en is er, behalve de PRO-versie die ik heb, ook in de FREE-versie.

@ "Bezoeker",

Freemake Audio Converter heeft een "OpenCandy supported installer", een installatieprogramma dat bij online installatie contact maakt met de OpenCandy server en dan aanbiedt PUPs (potentially unwanted programs) mee te installeren.
Zowel het Freemake Audio Converter installatieprogramma en ook het onderdeel Open OpenCandy zijn geen malware, maar de via OpenCandy aangeboden PUPs kunnen wel zeer ongewenst zijn, sommige met malware-eigenschappen.
Bij een installatie waarbij de aangeboden PUPs niet zorgvuldig worden afgewezen door de gebruiker, kunnen vervelende extra's worden mee-geïnstalleerd.
Diverse scanners benoemen een OpenCandy supported installer zoals het Freemake Audio Converter installatieprogramma om bovenbeschreven reden zekerheidshalve als malware, ook al bevat het Freemake Audio Converter programma zélf in het geheel geen malware.

Wie Freemake Audio Converter of een ander programma met een "OpenCandy supported installer" wil gebruiken, moet goed opletten bij de installatie, zodat niet per ongeluk PUPs worden mee-geïnstalleerd.
Er zijn daarvoor enkele manieren:
- Manier A -
De installatie doorlopen en zeker stellen dat de PUPs worden afgewezen. Daarvoor moet je je echter wel goed bewust zijn van hoe een adware supported installer werkt. Wie per ongeluk iets over het hoofd ziet of een verkeerde keuze maakt kan opgezadeld worden met mee-geïnstalleerde ongewenste extraatjes.
- Manier B -
Manier B is een manier die veel minder kans geeft op fouten, maar het is een wat bewerkelijker methode dan manier A.
Manier B is om eerst de offline installer te downloaden, en die vervolgens uit te voeren (= installeren) met verbroken internetverbinding, zodat bij de installatie geen contact gemaakt kan worden met de OpenCandy server. Daardoor zullen geen PUPs aangeboden en geïnstalleerd kunnen worden.
Manier B in detail:
1.
Download de Freemake Audio Converter offline installer, via
http://www.freemake....
2.
Verbreek de netwerkverbinding
en voer de Freemake installatie uit zonder netwerkverbinding.
3.
Haal het vinkje weg bij "Help make Freemake software better by automatically sending anonymous usage statistics and crash reports to Freemake."
4.
Kies voor "Custom installation", kies de gewenste setup, en maak de installatie af.
5.
Na installatie,
log uit, om de pogingen contact te maken met OpenCandy e.a. te stoppen, en log vervolgens opnieuw in.
6.
Herstel de netwerkverbinding.

Overigens wordt ook bij manier B een tijdelijk bestand OCSetupHlp.dll geplaatst, dat door een scan met Malwarebytes Anti-Malware als 'malware' wordt aangeduid. OCSetupHlp.dll is echter geen malware, maar slechts een tijdelijk bestand van de OpenCandy supported software installatie.
Dat tijdelijke bestand is na het uitvoeren van de OpenCandy supported software installatie niet meer actief en wordt op een gegeven moment automatisch verwijderd door Windows of kun je eventueel zelf verwijderen.
Geef je Windows de tijd om de OpenCandy bevattende tijdelijke bestanden van de uitgevoerde installatie op te ruimen (duurt dat 24 uur, of langer? dat weet ik niet zeker), of je doet dat zelf versneld (bijvoorbeeld met behulp van CCleaner, na 24 uur, of eventueel met onder CCleaner Opties, Geavanceerd "Verwijder alleen bestanden in de Windows Temp-systeemmap die ouder zijn dan 24 uur" uitgevinkt), dan vindt een programma zoals MBAM géén OpenCandy bestanden meer.

Tot zover mijn uitleg over waarom een programma zoals Freemake Audio Converter geen malware is of bevat, maar waarom het wel goed op te letten is met installeren ervan, en wat je daarbij zoal moet weten.

P.S.
Ook wat ik op 1 februari aan Jack antwoordde is uiteraard van belang:
Zorg dat je zeker weet dat je de goede download-link gebruikt, en dat je je niet laat foppen door een nep-download link.
Zie:
http://www.gratissof...
En zie ook dit:
http://www.gratissof...

Jack,
Bedank voor waarschuwing.
Het is inderdaad rotzooi!
Eerst gescand met Malware Bites, en deze dedeteerde malware.

@ Jack,

Via welke site en precies via welke download-link heb je Freemake Audio Converter gedownload?
Via de door GratisSoftware.nl vermelde link onder
"Download:
Download Freemake Audio Converter via de producent"
http://www.freemake....
OF
had je misschien een van de nep-download links op de GratisSoftware.nl pagina aangeklikt?
Wanneer ik mijn adblocker uitschakel, zie ik momenteel drie nep-download links via het "GoogleAds" reclamesysteem.
Op dit moment: "Download Audio Konverter", "Video Download Converter", en de ergste: "Download starten, Nu gratis downloaden. Hier downloaden!" Allemaal nep!
Die nep-download links zijn een verschrikkelijke plaag, en moet je altijd vermijden (een adblocker helpt).

Heb je gedownload via een van die nep-download links, dan is dat jammer genoeg de oorzaak van je probleem.

Heb je echter de correcte bovengenoemde link gebruikt,
"Download:
Download Freemake Audio Converter via de producent"
http://www.freemake....
dan had je wel de goede download-link.

Had je de goede download-link -
Hoe zeker weet je dat je bij installatie niet per ongeluk een van de vinkjes voor de aangeboden extraatjes over het hoofd hebt gezien?

En met wat was je computer precies besmet?
En volgens welke scanner?
En hoe heb je het kunnen verwijderen?

Grote rotzooi. Installeer dit niet, het besmet je hele computer ondanks dat je de vinkjes hebt uitgeschakeld.

Ik gebruik sinds een tijdje de MediaHuman Audio Converter (MH Audio Converter); snel & simpel, met veel mogelijkheden. IMHO een aanrader. Misschien kan de redactie hier eens naar kijken? http://www.mediahuma...

Waarschijnlijk is dit een op het oog onschuldige instelling. Voor het rippen zelf heeft u een aantal opties waarmee u uw eindresultaat naar uw hand kunt zetten. Kijk hier nog eens naar, wellicht staat de kwaliteit op 'laag'.

Pagina's