MP3Gain

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

MP3Gain is een tool om het geluidsniveau (volume) van mp3's aan te passen, zodat alle nummers even luid klinken. Bij een grote collectie mp3's is het vaak een probleem dat sommige muzieknummers harder opgenomen zijn en anderen zachter. In plaats van steeds naar de volumeknop te moeten rennen, kan MP3Gain alle liedjes even hard laten klinken.

Om het volume van liedjes te normaliseren maakt MP3Gain gebruik van het MP3Gain Replay Gain algoritme van David Robertson. De kwaliteit van de mp3'tjes blijft onaangetast, alleen de luidheid verandert. Het volume van alles nummers wordt genormaliseerd.

MP3Gain wordt sinds 2005 niet meer actief ontwikkeld, maar doet zijn werk nog wel naar behoren. MP3Gain is beschikbaar voor Windows en is in het Nederlands vertaald. Er is ook een Linux-GUI genaamd easyMP3Gain.

Inst

Reacties

Ik had problemen met andere sites die een niet volledige download gaven maar, deze is top!

het geluid word ook zachter aangezien vooral gedownloade muziek er hard is
als je media player geschikt is om het geluid te effenen heb je daar geen last meer van en maakt het niet uit als er verschil in zit
voor het branden van cd's is het echter beter alle geluid op de zelfde sterkte te hebben, en maakt het niet uit als het iets zachter is als het origineel, aangezien je een volume knop hebt

Ik heb songs in andere talen, maar het programma kan deze songs niet clippen omdat het de schrift niet kan lezen
Weet iemand een gain programma dat wel Grieks en Russisch kan bewerken?

is er ook 1 voor wd 10

op 90 is het beste

geen adware of cleaner downloaden

Ik zet het album niveau meestal zo tussen de 92 en 94. Ik let erop dat er geen clipping (naam van het nummer wordt dan rood) is. Ik vind 89 te zacht.

weet iemand wat het beste is voor mp3 liedjes hoeveel db ik hem moet zetten

92.0 of 89,0 ? hoor verschillende verhalen namelijk

... Ik heb het idee... Da's veel te vaag! Daar heeft niemand iets aan. Hoor je het nu WEL of NIET?

Ik heb het idee, dat de geluidskwaliteit af neemt na gebruik van MP3 Gain.

Pagina's