WPS Office Free

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie heeft meer functies. Gratis versie toont advertenties!
Categorie: 
Office
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

WPS Office (voorheen Kingsoft) is een volledig gratis kantoorpakket, dat bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet programma en presentatie applicatie. Writer, Spreadsheets en Presentation zijn compatibel met Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Beschikbaar voor Windows, Linux, Android en iOS. Wel reclame in de interface en niet in het Nederlands!

WPS Office kan dus Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden openen en bewerken. Verder kan het pakket documenten omzetten naar PDF. WPS Office heeft een vertrouwde interface en biedt de meeste mogelijkheden die andere office-applicaties ook hebben.

WPS Office is van Chinese makelij. Behalve een Windows-versie zijn er ook gratis Android- en iOS-apps om je office-bestanden mee te bewerken. Het kantoorpakket is alleen in het Engels verkrijgbaar en kent geen ondersteuning voor het open document formaat van LibreOffice en OpenOffice. Wel wordt de uitwisselbaarheid met Microsoft Office documenten vaak geprezen.

Jammer is dat er advertenties in de interface van WPS Office getoond worden en dat er veel reclame voor de betaalde variant - die meer mogelijkheden heeft - wordt gemaakt.

Android en iOS
Office-bestanden openen en bewerken op je smartphone of tablet is niet altijd makkelijk. Veel office-apps zijn duur of bieden in de gratis versie alleen viewer-mogelijkheden. WPS Office (voorheen Kingsoft) is anders: dit is een van de betere gratis app om Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties te bekijken én te bewerken.

WPS Office heeft behoorlijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden om doc, docx, xls, xlsx, ppt en pptx-bestanden te editen. Als je een document bewerkt krijg je bovenin een menubalk waarin je horizontaal kunt scrollen. Documenten kunnen daarna opgeslagen worden per mail verzonden of gedeeld in de cloud (Box.net of WebDAV).

inst

Reacties

Kan ik wps op de iPad ook met Nederlandse spellingcontrole krijgen

Hoi,

onderstaande zou moeten werken. Als je de zip file uitgepakt hebt in je downloads directory:
sudo cp -avr ./nl_NL/ /opt/kingsoft/wps-office/office6/dicts/

(in ben eerst in mijn persoonlijke downloads directory genavigeerd in de terminal en heb daarna de commando regel hierobven uitgevoerd.
Daarna had ik direct (zonder wps opnieuw te starten) de nederlandse spelling beschikbaar.

In WPS Writer, dat overigens goed en snel werkt, veel beter dan Libre office, mis ik de mogelijkheid verticaal te centreren op de pagina. In de knop Align in de Page Layout tab is die mogelijkheid wel aanwezig maar altijd grijs, dus niet bruikbaar.
Dat is wel een groot gemis. (En vrij onbegrijpelijk dat het niet werkt).
Hulp krijgen van de makers is onmogelijk, ook dat is een groot nadeel.

vroeger kon je gewoon zulke office programas downloaden tegenwoordig moet je voor al die fucking shits betalen, als men zelf dat niet kan in zien zijn jullie allemaal dom en achterlijk

Hallo. Alles fijn tot ik probeerde de spelling folders door te schuiven naar de dict folder in computer/opt/kingsoft/wpsoffice/.../dicts.
Geen root-privilege. Ik begrijp dat ik zou moeten met sudo werken, maar ik ik weet niet wat ik in het terminalvenster moet schrijven om de spellingfolders (NL en PT) van downloads naar de juiste folder te verschuiven. Kan iemand me uitleggen hoe ik dat doe? Hartelijk dank bij voorbaat

NL spellingscontrole... download eerst de dictionary .. http://wps-community.... Daarna unzip het file en volg deze handleiding http://ksosoft.com/w.... Vergeet niet om de NL spelling als default te activeren.

Deze gratis Officepakket werkt ook op zowel iPad als Windows. Vreemd staat deze niet in Store van Windows 8.1 terwijl deze ook geschikt is voor Windows 8.1. Mogelijk wil Microsoft deze Officepakket afweren i.v.p. MS Office vanwege hun winst. Veel handiger te werken dan met OpenOffice in iPad.

Mijn toetsenbord werkt niet meer normaal sinds ik wps geinstaleerd heb tekens op het toetsenbord geven andere tekens als ik ze typ. bijvoorbeeld schuine streep zit onder liggend streepje etc. etc. ik moet steed met de ctrl shift het toestenbord weer wijzigen zodat de tekens juist zijn. weet iemand hoe ik dit kan oplossen.

De 9.1.0.4746 versie is een Beta2 versie. De documenten gemaakt met de oude versie zijn niet geheel compatibel met die van de nieuwe WPS versie. De tekstopmaak van documenten kan zonder dat je het wilt flink veranderen.

Uitstekend pakket! Vernieuwde versie werkt goed onder windows 8.1 gebruik hem graag. Zowel op desktop als tablet. Een aanrader.

Pagina's