Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

Heb een aantal vragen maar kan geen contact met alvast maken? Heb ook en betaling gedaan met Ideal via safe zone alvast maar schijnt toch niet goed gegaan te zijn want blijkt toch een nep pagina te zijn geweest geld kwijt

Er zijn aardig wat mensen die nu een trage Avast en systeem ervaren.
Voor mijn nieuwe pc's gebruik ik nog steeds panda, maar heb nu eindelijk eens Avast op oudere i7 pc uitgeprobeerd na zoveel jaar.
Ben er achter gekomen hoe je een snellere Avast kunt krijgen.
Volg mijn advies en hopelijk helpt het voor u.

1. Run Avast setup bestand
2. Uncheck (Uitvinken van) de google chrome opties tijdens setup
3. Selecteer "aangepaste installatie" tijdens setup
4. Schakel onderstaande opties uit: (uitvinken)
- Webschild (dit vertraagd je systeem heel erg)
- Software Updater
- Browserbescherming
- avast! Hulp op afstand
- SecureLine
- GrimeFighter
- Browser Cleanup

5. Ga nu avast installeren!

Qua browser bescherming kan ik mozilla firefox in combinatie met HTTPS-Everywhere, Safe Preview en uBlock addons aanraden. Voor browser opschoning kan ik ccleaner of click&clean aanraden.

6. Open nu windows defender (start>typ windows defender)
Via windows defender, ga naar "Hulpprogramma's" > "Opties" > "Administratorbevoegdheden" en ga "Dit programma gebruiken" uitvinken.
Windows defender is nu uitgeschakeld!

7. Open Avast > "Instellingen" > "Algemeen" en schakel onderstaande opties uit: (uitvinken)
- Deelnemen aan de Avast community
- Reputatieservices activeren
- DeepScreen inschakelen
- Geharde modus inschakelen
- Via Geluiden zet je "Avast geluiden inschakelen" ook uit.

Optioneel: Stille gaming modus zou je in kunnen schakelen als je geen meldingen wilt zien tijdens videogames en films etc.
Maar tijdens andere zaken is het niet handig om dit in te schakelen.

8. Ga nu naar "Instellingen" > "Probleemoplossing" en schakel onderstaande opties in. (aanvinken)
- Avast services pas na het laden van andere systeemservices laden (deze hoeft niet per se)
- Chrome niet als standaardbrowser van Avast gebruiken

9. Ga nu naar "Instellingen" > "Actieve bescherming" > "Acties" en doe zoals hieronder:
Via Virus, PUP en Verdacht selecteert u: "Vragen" , als deze mislukt dan "Naar kluis verplaatsen" en als derde optie "Automatisch verwerken"

Optioneel: Via "Instellingen" > "Actieve bescherming" > "Gevoeligheid" zou u Heuristische gevoeligheid op laag kunnen zetten als u nog steeds een trage computer ervaart.

U heeft al Avast geïnstalleerd en wilt hem opnieuw installeren? geen probleem, check deze link: http://www.sevenforu...
De eerste keer had ik per ongeluk een snelle installatie uitgevoerd waardoor ik hem moest verwijderen.
Had hem vervolgens via revo uninstaller pro verwijderd en was blijkbaar nog niet volledig verwijderd.
Dus toen moest ik handmatig Regedit openen en vervolgens windows 7 manager voor het verwijderen van register sporen.
Dus volg bovenstaande link voor het volledig verwijderen van Avast. Daarna kunt u hem weer opnieuw installeren met mijn bovenstaande tips.

Avast's webschild en Windows Defender zorgen in ieder geval voor flinke vertraging.

Ja ik heb er ook vaak last van maar ik denk dat het komt het is gratis en er moet toch geld binnen komen van daar die nare berichtjes .wat je er aan kan doen ik zou het niet weten een andere proberen misschien .

Ik krijg de laatste tijd wel erg veel berichtjes van AVAST , het begint een beetje irritant te worden
Zijn er meerdere die hier last van hebben?

De laatste tijd crashte de internet explorer telkens als ik naar een andere website of pagina ging. De explorer werd afgesloten en opnieuw opgestart, soms zelfs geblokkeerd alsof dit een kwaadaardige site was (dus niet). Avast verwijderd (vervangen door Avira) nu er (tot op heden) last meer van.

Er is een programma-update geweest van Avast!
Deze leidt tot problemen. Windows 7 geeft meldingen dat er geen virussoftware is geïnstalleerd, terwijl avast! gewoon draait.

Ik hoop dat ie werkt ;)

Ja, en dan de staatskas van dat bedrijf lekker spekken. Ook een betaalde anti-virus geeft je geen 100% garantie dat je veilig bent. In dat geval maakt het niet uit of een gratis of betaalde anti-virus hebt.

Gezond verstand is het beste en een gratis anti-virus, dan kom je al ver genoeg.

waarom zou je een gratis viruscanner willen, zitten alleen maar nadelen aan werkt voor de helft, je kan beter een goede virus scanner kopen

gratis anti-virusprogjes verdienen meestal veel geld aan de gebruikers, zie http://blog.emsisoft... , dus niets is gratis

Pagina's