LastPass

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

LastPass is een gebruikersvriendelijke wachtwoordbeheerder die al je wachtwoorden voor Edge, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera en meer opslaat en automatisch invult als je een website bezoekt. De wachtwoorden en andere gegevens worden op de servers van LastPass beveiligd opgeslagen en gesynchroniseerd tussen je apparaten (pc's, laptops, smartphones en tablets). Ook andere belangrijke gegevens zoals creditcardnummer, paspoortinformate en wifi-inloggegevens kun je als veilige notitie opslaan.

Met de universele LastPass installer worden automatisch alle benodigde extensies/plugins voor Edge, Google Chrome, Safari, Firefox en Opera geïnstalleerd. Hierna biedt LastPass op elke site waar je een gebruikersnaam, wachtwoord of formulier invult om deze inloggegevens te onthouden. De informatie wordt versleuteld opgeslagen op de servers van LastPass en automatisch gesynchroniseerd op je computers of mobiele apparaten. De sleutel voor het decoderen van de gegevens wordt alleen lokaal op je computer bewaard.

LastPass kan ook Veilige notities bewaren met belangrijke informatie en nummers van officiële documenten als paspoorten, rijbewijzen, credit cards, verzekeringen, bankrekeningen en meer. Bij de notities kun je documenten en afbeeldingen toevoegen. Verder kun je standaard formulieren met NAW-gegevens en creditcard nummers voor online winkelen alvast invullen en veilig bewaren in LastPass en daarna met één druk op de knop op websites gebruiken.

Verder kan LastPass wachtwoorden automatisch wijzigen, sterke wachtwoorden genereren en overweg met twee-factor authenticatie.

LastPass is zeer gebruikersvriendelijk en waarschijnlijk de makkelijkste gratis wachtwoordbeheerder. Nadeel kan voor sommigen zijn dat je informatie (weliswaar versleuteld) wordt opgeslagen op de servers van LastPass.

Sinds maart 2021 kun je LastPass alleen nog maar gebruiken op één type apparaten (pc/laptop of smartphone/tablet). Als je tussen meer toestellen wilt synchroniseren moet je een betaalde account aanschaffen.
Tussen november 2016 en maart 2021 was LastPass op álle apparaten (pc, laptop, tablet én smartphone) gratis te gebruiken - daarvoor kon je ook alleen gratis synchroniseren tussen één type apparaten.

Inst

Reacties

Gebruik ook nog KeePass naast LastPass, omdat niet ALLES in LastPass moet zitten voor alle computers.
In Keepass kun je ook nog andere dingen zetten die niet via je browser en de cloud moeten gaan vind ik.

Ik gebruik lastpass al enige jaren met Firefox. Werkt prima. Is gebruik namelijk meerdere computers en dan is dit wel handig. Anders zou ik keepass gebruiken. dan wordt het locaal opgeslagen en niet in de cloud.

Gebruik ik ook onder Opera, zeer handig en goed.