FormatFactory

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

FormatFactory is een multifunctioneel programma dat audio en video kan converteren, cd's en dvd's kan rippen en afbeeldingen omzetten naar een ander formaat. FormatFactory is handige alles-in-een converteersoftware. De interface is wel wat onoverzichtelijk.

FormatFactory kan video, audio én afbeeldingen naar onder andere de volgende bestandsformaten converteren:
Video - MPG/AVI/WMV/FLV/SWF/3GP/MP4 (geschikt voor onder andere iPod/iPhone/PSP/BlackBerry)
Audio - MP3/WMA/AMR/OGG/AAC/WAV
Afbeeldingen - JPG/BMP/PNG/TIF/ICO/GIF/TGA


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Bovendien kan FormatFactory video-dvd's en audio-cd's rippen. Ook kunnen verschillende audio- en/of videobestanden samengevoegd of 'gemuxt' worden. Een multifunctioneel programma dus met audio- en videoconversie, omzetten van afbeeldingen en cd en dvd ripper.

Helaas biedt FormatFactory tijdens de installatie veel onnodige extraatjes (PUP's en adware) aan, waardoor sommige virusscanners meldingen geven. Let dus goed op en haal de vinkjes weg bij onnodige software en/of werkbalken die worden aangeboden! Lees hieronder onze instructies bij de tabbladen Installatie en Scan.

Inst

Reacties

Ahem...die update log voor versie 3.8.0....waar kan ik die vinden?

Niet installeren dus, zoals de meeste gratis software. Er zit altijd een addertje onder het gras.

fijn programma zo omgezet erg handig kunnen cds terug in de kast

Er is een onlangs nieuwe versie van Format Factory uitgebracht: 3.7. Zie http://www.pcfreetim....

Krijg 'm niet geïnstalleerd. Meer mensen last van? Onbekend bestand na downloaden...

ok

Is ooit definitief vastgesteld of er nou sprake is van een keylogger of dat Online Armor wat overijverig was?

De "nieuwe" FormatFactory 280 is niet nieuw, hij bestaat al sinds 5 januari, op die datum heb ik de 280 reeds op mijn pc geinstalleerd.

Groetjes,

Luc.

ik had een vraagje heb het programma gedownload en geïnstalleerd maar ik kom er niet uit het oogt simpel maar het geval is dat hij mijn cd/dvd driver niet ziet hij blijft de hele tijd op :L staan terwijl het F is en die krijgt hij niet gevonden enig idee of het een instelling is of iets anders??

ik werk zelf met windows XP maar misschien enig idee wat er mis kan zijn ik hoor het graag

met vriendelijke groet Frits

Ik had deze software aanbevolen (zie mijn beschrijving boven) en tot dusverre ben ik er nog tevreden over, maar ik schaar me in de categorie 'huis, tuin en keukengebruiker die weleens wat audio en videoformaten converteert.
En dat gaat altijd prima, maar voor de veeleisende gebruiker die hobby c.q. beroep technisch bezig is met audio en film zal dit
programma w's tekort schieten qua functies en prestaties, het is ook niet voor niets freeware.
Software als Super wat beweerd meer te kunnen als de betaalde varianten rammelt aan alle kanten, en dat geld wel voor meer converteer software wat er vaak niets van bakt.
In die zin is FF een welkome aanrader die doet wat het moet doen, een scala aan mogelijkheden maakt een programma per definitie niet altijd beter als software met minder functies. (zie de converteer software als Super)
Valt me wel op dat er voor FormatFactory nauwelijks meer updates zijn, de laatste versie dateert alweer van 11 April 2010. Dan krijg je het vermoeden dat de makers van dit programma er nog maar weinig tijd insteken.

Ik gebruik het programma Freemake Videoconverter erbij, hetzelfde idee als FF simpel en eenvoudig in gebruik. Tot dusverre worden er regelmatig updates uitgebracht voor dit programma..

Pagina's