PDF Creator

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Na installatie van PDF Creator kun je vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: je drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heb je geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die je op een andere pc opent.

Uitleg
Je kunt met PDF Creator vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens ga je niet echt printen, maar kies je PDF Creator als printer. Daarna sla je het bestand waarmee je bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van je document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

Je begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar je een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.

Je kunt ook PDF Creator zelf openen en van daaruit bestanden converteren.

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten.

Jammer is wel dat je tijdens de installatie heel goed moet opletten om niet alle onnodige extraatjes mee te installeren (lees onze installatie instructies hieronder) en dat PDF Creator steeds meer reclame maakt in de interface.

Standaard wordt ook pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar je kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie (lees instructies hieronder).

In Windows 10 (en macOS) zit tegenwoordig een ingebouwde functie om pdf'jes van documenten te maken. Daar hebt je dus geen extra pdf software meer voor nodig!

Inst

Hulp en ondersteuning: 
Uitleg: 

Reacties

Hoi,

Telkens ik iets wil "afdrukken" met de PDF-creator, staat het onderste deel van de pagina er niet op ? Ik gebruik windows 8.

Iemand een idee ?

Jos,vriendelijk dank voor je reactie.
Het gaat om een 11 jaargangen met gemiddeld 725 facturen per jaar welke toentertijd gemaakt zijn in word.
We willen het graag een pdf op factuurnummer niveau kunnen benaderen voor archief doeleinden e.d.
Je hebt mij met PDFconverter een eind in de goede richting gewezen maar nog op factuur niveau.
benaderen.

Volgens mij kan dit gewoon met pdfCreator. complete word documenten of losse pagina's kan je "printen"naar een PDF. En pas als je alles verzameld hebt in dat programma, opslaan als PDF.
Of bedoel je dat je snel vele word bestanden wil converteren en samenvoegen? Dan is http://online-pdf.org een betere optie. In ieder geval sneller dan pdfcreator.

Ik ben opzoek naar een word to pdf conversie.
Er zijn er meerdere, maar ik zoek er een welke met een batch verwerking zodat ik een wachtrij definieer en dat dan de convertor vooraan in de wachtrij de conversie maakt en daarna de volgende tot dat de wachtrij is afgewerkt.

Goedenavond Wim, de oplossing is eigenlijk heel 'simpel'. Je dient namelijk twee documenten te openen en als je dan in beide de PDF creator als printer hebt gekozen dan zal je zien dat het vakje wat bij jou grijs was, nu ineens wel kunt aanklikken. Je ziet beide documenten dan staan en de optie om ze samen te voegen etc.

Goedenavond Wim, de oplossing is eigenlijk heel 'simpel'. Je dient namelijk twee documenten te openen en als je dan in beide de PDF creator als printer hebt gekozen dan zal je zien dat het vakje wat bij jou grijs was, nu ineens wel kunt aanklikken. Je ziet beide documenten dan staan en de optie om ze samen te voegen etc.

ik heb het gedownload maar iedere keer kan ik maar een document bewerken en moet dan activeren met een code die ik niet heb en moet het programma dan weer eraf halen en weer installeren om een volgend document te bewerken

weet iemand een oplossing behalve kopen

Ja, b.v. doxcillion document converter

Ik probeer vanuit een Windows Live Photo Gallery enkele geopende foto's samen te voegen tot één pdf-bestand. Hoewel op het scherm de foto in de juiste stand staat, komt deze in de printer-modus al een kwartslag gedraaid uit. Daarna is er echter geen touw aan vast te knopen hoe de foto's in de pdf staan. Bij voorkeur nog minimaal 90graden extra gedraaid. Kan iemand aangeven wat ik hier fout doe?

Het werkt iets anders dan in vorige versies:
Druk een bestand af met PDFCreator, laat het PDFCreator-scherm open staan, druk het volgende bestand (en evt. nog meer) af met PDFCreator, en voilà: de knop 'Beheren' wordt actief!