BleachBit

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Pc schoonmaken
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

BleachBit is een snelle open source schoonmaker die draait op Windows én Linux. BleachBit ruimt de gebruikelijke internet- en gebruikerssporen op van programma's als Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Edge, Java, VLC, Windows Mediaspeler, Microsoft Office, LibreOffice, Skype, Zoom en veel meer. Verder kan BleachBit sporen en bestanden ook onherstelbaar vernietigen met de ingebouwde shredder.

BleachBit is zowel voor Linux als Windows beschikbaar. Voor Linux is BleachBit wat CCleaner voor Windows is. Maar ook voor gevorderde Windows-gebruikers is BleachBit een interessant programmaatje. BleachBit wordt zonder extra gebundelde software geleverd (wat bij de meeste gratis Windows-software tegenwoordig standaard is) en heeft een ingebouwde shredder waarmee je sporen kunt wissen, maar ook bestanden kunt vernietigen via het contextmenu in Windows Verkenner.

Tevens zijn onder het File (Bestand) menu diverse opties voor het shredden van bestanden en mappen en het wissen van vrije ruimte te vinden. BleachBit is uit te breiden met veel extra schoonmaakfunctionaliteit door onder Edit | Preferences een vinkje te zetten bij Download and update cleaners from community (winapp2.ini).

Bij BleachBit moet je zelf vinkjes zetten bij wat je wilt weggooien. Let dus heel goed op wat je aanvinkt, want anders kun je zomaar wachtwoorden en andere nuttige informatie verwijderen (vink wachtwoorden niet aan)! BleachBit is voor gevorderde Windows-gebruikers!

BleachBit is snel, open source en uitbreidbaar en heeft een ingebouwde bestandsversnipperaar. Voor gevorderde Windows-gebruikers een mooi programmaatje en voor Linux-gebruikers een must! Er is ook een portable versie van BleachBit. Voor gewone pc gebruikers raden wij een andere cleaner aan!

inst

Reacties

Als je je pc naar de vernieling wil helpen vooral cleaners gebruiken. https://www.schoonep...

Kaspersky..bedoel ik!

die downloadbestanden via Softonic...Kapersky is er nooit blij mee,, hoe komt dit..is gratis dus niet altijd goed?

AvMer , ff een enorm late re (sorry), er is ook Baidu Cleaner http://cleaner.baidu... maar dat zit nog in de beta-fase

Albert, ff relativeren : Baidu Faster wordt maar door 2 van 55 AVboeren als malware gezien( de eeuwige meuk van DrWeb en Zillya ) https://www.virustot...

PC Faster zit vol met spyware, Chinese rotzooi.

Lekker geavanceerd opschoon software. Je moet weten wat je selecteert en verwijderd.
Niet echt geschikt voor newbies in ieder geval.
Voor newbies raad ik eerder CCleaner of http://www.pcfaster.... van Baidu (ook verantwoordelijk voor gratis antivirus software) aan.

Bedankt voor de tip. Maar mijn pc loopt nu als een zonnetje (net zo snel als na de installatie in juli). Ik zal aan het je tip denken wanneer de pc weer traag wordt en weer ga schoon maken.

Wat een handig programmaatje is om overbodige bibliotheken mee op te ruimen in Linux is deborphan, werkt met de commandoregel,maar je kunt er ook gtkorphan bij nemen wat de frontend van deborphan is,beide zijn te vinden in het softwarecentre en synaptic,of installeren via apt-get install programma
Een duidelijke uitleg vind je in ; http://www.linuxscre...(Is welliswaar in het engels ,maar voor iemand die zich met Linux bezighoudt moet dat toch geen grote problemen opleveren).

Foutje: eerste commando was sudo apt-get autoclean en niet sudo apt-get clean autoclean

Pagina's