MiniTool Partition Wizard Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

MiniTool Partition Wizard Free is een partitiemanager die gratis is voor thuisgebruik. MiniTool Partition Wizard kan alle standaardbewerkingen aan partities uitvoeren: creëren vergroten, verkleinen, verwijderen, omzetten, kopiëren, formatteren enzovoort.

MiniTool Partition Wizard Home Edition is een overzichtelijke partitiemanager. Het programma ondersteunt FAT en NTFS op Windows - en dan zowel de 32-bits als 64-bits varianten (wat niet alle gratis partitiebeheerders kunnen). Ext2 en Ext3 op Linux-partities kunnen eveneens bewerkt worden. Met MiniTool Partition Wizard kun je vanzelfsprekend schijven en partities maken, verwijderen en formatteren. Maar ook het vergroten/verkleinen van bestaande partities is mogelijk.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Verder kan een schijf in zijn geheel gekopieerd worden en kunnen partities van FAT naar NTFS worden geconverteerd. En van MBR (master boot record) naar GPT (guid partition table). Ook kunnen allerlei kenmerken van schijven en partities gewijzigd worden en worden exFat (voor flash geheugenkaartjes: SD, SDHC en SDXC) en UEFI boot (vervanger voor opstart via BIOS) volledig ondersteund.

Ten slotte kan Partition Wizard schijven overschrijven zodat de gegevens erop niet terug te vinden zijn. Helaas kan in de gratis versie niet meer de systeemschijf gekloond worden naar een nieuwe SSD/HD.

Lees hier over de mogelijkheden van de gratis versie en een vergelijking met de betaalde varianten

Partities maken en bewerken is voor gevorderden, je kunt gegevens verliezen!

Helaas biedt Miniool Partition Wizard tegenwoordig gebundelde software aan tijdens de installatie. Let dus goed op!

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

Heeft ondertussen een hele nieuwe interface, dus de bovenste afbeelding mag gerust aangepast worden.

Waar Schijfbeheer van Windows 8.1 faalde, slaagde de freeware versie van Partition Wizard 9.0 glansrijk. Met het programma Schijfbeheer kon ik maar een kleine extra partitie maken omdat de bestanden op de systeemschijf C: te veel verspreid stonden. Met PW9.0 kon ik naar wens de beschikbare geheugenruimte tussen C: en de nieuwe partitie verdelen. Bij een reboot werden de systeemdata op C: efficiënter geordend, waardoor het gewenste ruimte voor de nieuwe partitie vrij kwam, terwijl er genoeg ruimte voor het systeem over bleef. PW9.0 werkt erg makkelijk en heeft goede help info (in Engels) via internet.

Dit verhaal loopt denk ik sterk achter. Versie 9.0 is al beschikbaar en heeft een speciale functie voor het migreren van het OS naar een SSD en een betere ondersteuning voor Windows 8.1. De nieuwere MiniTool Partition Wizard v 9.0 kan o.a. via CNet (Download.com) worden gedownload. Klik hier: http://download.cnet...
De download via deze link begint meteen. Er is geen NL versie.

Dit programma is ook superhandig als je een SSD in je pc of laptop wilt zetten. Je kunt dan de HDD-gegevens overzetten naar de SSD met de juiste uitlijning (alignment). Echt aanbevolen.Voor wie dat overweegt: zie hier de gebruiksaanwijzing. http://nl.hardware.i...

bij veel pc's wordt de partition tabel vernield waardoor de computer niet meer opstart.
herstel via de instalatie cd van windows.
Bij mijn pc gebeurt het ALTIJD

Had een nieuwe PC met een SSD van 256GB in een GPT partitie gekocht. Deze was in 6-en (!) verdeeld, tw, de EFI-partite (100MB), een kleine hersteldisk (900 MB), de OS-partitie (ca. 100GB), een lege partitie (350MB), een data partitie (ca. 120GB), en een grote hersteldisk (20GB).
Ik wou hier buiten de EFI-partitie om één partitie van maken. Met dit programma was dit een fluitje van een cent. Echt geweldig!

Ik heb net via Major Geeks gedownload versie 7.8 !! en wat me niet via windows 7 eigen manager lukte lukte me wel. Prettig en simpel program, simpel te begrijpen ook voor de leek, zoals ik.

En hier kun je ook nog eens rechtstreeks de gratische Bootable CD v7.7 downloaden in ISO-formaat.
Nuttig als je Windows niet meer zou kunnen opstarten.

http://www.partition...

Nog steeds wordt er de oude versie 7.6 gedownload bij Major Geeks en andere.
Bij CNET is het de goede (v7.7) maar die heeft hier niet zo'n goede reputatie dacht ik.
Maar ik heb ontdekt dat je ook rechtstreeks bij de producent kunt downloaden door deze link te gebruiken.

http://www.partition...

En deze is wel de goede versie!
Succes!

Alhoewel Major Geeks aangeeft dat daar versie 7.7 te downloaden is, is het nog steeds versie 7.6 dat binnenkomt.
Ook via de site van Minitool is het nog steeds versie 7.6, raar!

Pagina's