Microsoft Security Essentials

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Microsofts virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) biedt basisbescherming tegen virussen, rootkits en spyware en is ook in het Nederlands te verkrijgen. Security Essentials heeft een overzichtelijke interface en gratis updates. MSE is zeer gebruikersvriendelijk, u heeft er geen omkijken naar, maar de geboden bescherming is niet altijd even adequaat. Alleen voor Windows 7!

Microsoft Security Essentials is de gratis opvolger van het geflopte (betaalde) Microsoft Live OneCare. De interface is overzichtelijk en de systeembelasting heel redelijk. Uit tests van virusscanners komt MSE soms vrij slecht naar voren, waarbij de beschermingsgraad zo rond de 90% ligt. Microsoft heeft in september 2013 ook toegegeven dat MSE alleen bedoeld is om basisbescherming te bieden aan Windows-gebruikers.


Een overzichtelijke Nederlandse interface

Voordeel van Microsoft Security Essentials is dat er geen reclame in de interface getoond wordt en dat niet steeds geprobeerd wordt om u te laten upgraden naar een betaalde versie. Ook is de bediening zeer eenvoudig en hoeft u niet te registreren. Maar wat betreft bescherming zijn er dus betere gratis virusscanners.

Inst

Reacties

Deze virusscanner hoort niet meer in het rijtje van beste virusscanners.
Naar mijn mening.

chica pc pc shield is gewoon de oude malwarebytes

Clamwin en Chica PC Shield is er ook nog. Windows ziet dat niet als virusscanners, wordt niet vermeld in het beveilingscentrum maar doen wel hun werk. Chica PC Shield heeft een key nodig maar die is zo te vinden op het internet, die key is wel van zijn tweelingbroer die buiten de naam identiek hetzelfde beeld heeft.

In Windows 8 en Windows 8.1 is het reeds ingebouwd als Windows Defender.

kan je MSE ook gebruiken met Windows8.1 ??

MSE komt scoort nu beter dan enkele betaalde pakketten bij een (realistische) test:

"Het gratis Microsoft Security Essentials heeft de betaalde Internet Security Suites van Trend Micro en McAfee in een realistische anti-virustest van Dennis Technology Labs verslagen. Security Essentials kwam de afgelopen maanden vanwege slechte scores bij andere tests regelmatig negatief in het nieuws..."

https://www.security...

Nieuwe versie MSE 4.3.219.0

Zou het ook handig zijn om Microsoft Security Essentials hier niet meer te vermelden na de beschamende commentaar van Microsoft, geloof niet dat er nog iemand mee is gebaat om dit gedrocht te downloaden.

MSE 4.3.216.0 is niet correct.

Het gaat gewoon om versie 4.3.215.0 (KB2855265). Dat staat bij 'Geschiedenis van updates weergeven' in Windows Update bij mij, en ook in MSE/Help(Driehoekje)/Over!

Nieuwe MSE update 4.3.215.0 vandaag via Windows Update geïnstalleerd.

Pagina's