Thunderbird

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en agendaprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat je van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haal je gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook en Apple Mail. Dit kun je doen via de optie Extra | Importeren. Zo kun je makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van je waardevolle mail en adresboeken.

Je kunt je mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), je kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Google Talk, IRC en XMPP. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kun je hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 102 met vernieuwd uiterlijk (klik voor groter)

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie die tegenwoordig standaard ingebouwd zit in Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Tip: Lees hier hoe je je Google en iCloud agenda kunt gebruiken in Thunderbird

Inst

Reacties

goh joh hee

Thunderbird heeft al een dag of tien de nieuwe versie 31.7.0, die ook voor de veiligheid van belang is. Vreemd genoeg blijft de updater aangeven dat 31.6.0 actueel is. Op de Nederlandstalige site staat de nieuwe versie wel. Die heb ik dus maar gedownload en over de oude versie geïnstalleerd. Dat ging probleemloos. En nu zegt de updater dat 31.7.0 de actuele versie is...

Heb dit programma net voor de zoveelste keer geprobeerd en nu voor het laatst. Gebruikersvriendelijk staat er in het bericht... Nou echt niet, ze maken het je onnodig moeilijk. Ik wilde graag dat alle post in één "Postvak In" terecht kwam. Uiteindelijk lukte dat wel, maar steeds blijven die achterlijke "Lokale Mappen" in de weg staan. Veranderingen zag ik pas na herstarten van het programma, hoe is dat mogelijk in 2015? Dan heb je voor templates weer een speciale add-on nodig, terwijl TB zelf al zo groot is... Nee, dit is bagger! Veel plezier ermee, maar het is niet geschikt voor mij. Nu moet ik noodgedwongen blijven werken met een oud proggie dat niet meer in ontwikkeling is (Pocomail), maar het is klein en doet alles heel gemakkelijk, met veel meer mogelijkheden dat dat logge TB. Maar het blijft jammer...

Er is een nieuwe versie, ga naar help en kies over thunderbird on te updaten.

Prima gratis email programma met als optie om extra addons te installeren en gebruiken. Maar het werkt niet altijd naar behoren.
Persoonlijk ben ik voor The Bat! Professional Edition
Die is niet gratis, maar wel de moeite waard.
Voor gratis alternatief zou je voor http://www.fossamail... kunnen gaan.
Fossamail is van de makers van Pale Moon.

Sinds 22 december 2014 kan ik geen mail-berichten meer verzenden. Wel kan ik berichten ontvangen. Hoe is dit op te lossen?

Thunderbird is de laatste tijd erg traag, of reageert niet. Verwijderen van mail gaat ontzettend traag.
Kan de oorzaak niet achterhalen, ben overgestapt naar opera mail

Ik heb het geprobeerd, maar kan mijn mails niet downloaden omdat mijn wachtwoord niet zou kloppen. Ik gebruik gmail. Ik snap er niks van!

Windows Live Mail is misschien wat ingewikkelder, maar kan ook veel meer.
Vooral als je meerdere E-mail account hebt.
Ook een groot nadeel is, dat het verzenden van één E-mail naar meerdere adressen je ze niet zo even achter elkaar uit een lijst kan selecteren naar b.v. CC of BCC, je moet dan de email adressen intikken, vreemd

ik snap niet dat Thunderbird zo hoog scoort.

Mijn mail is erg traag of reageert helemaal niet meer. Iemand daar een oplossing voor.

Pagina's