Easeus Partition Master Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Easeus Partition Master Free is een gratis partitiemanager. Met Easeus Partition Master kun je partities maken, vergroten, verkleinen, verwijderen, formatteren enzovoort. Ook om verloren bestanden van verwijderde partities te herstellen en partities te kopiëren.

Easeus Partition Master Free is een uitgebreide partiebeheerder. De software kan vanzelfsprekend partities (delen van harde schijven) maken en formatteren. Easeus is ook geschikt om bestaande partities te vergroten of verkleinen - als je de ruimte op je pc anders wilt indelen - en samen te voegen of te splitsen. Herstel van de Master Boot Record (MBR) en het omzetten van FAT naar NTFS behoren tot de mogelijkheden.

Verder kan Easeus Partition Master eveneens schijven defragmenteren en kopiëren. Ten slotte beschikt Easeus over een tool om partities onherstelbaar te overschrijven (wipe/erase), zodat gegevens niet meer teruggevonden kunnen worden. Handig als je een pc verkoopt en niet wilt dat je privé-documenten of -foto's door een handige computeraar van een geformatteerde partitie afgehaald worden. De betaalde versie heeft meer functies.

Easeus Partition Master Free werkt met FAT en NTFS partities in Windows. Zowel met de 32-bits als de 64-bits varianten. Ook de Linux bestandsystemen EXT2 en 3 en UEFI/EFI boot voor Windows 8 en hoger worden ondersteund.

Partities maken en bewerken is voor gevorderden, je kunt gegevens verliezen!

Voor bepaalde functies, zoals het herstel van partities en migratie van een besturingssysteem naar een SSD, dien je de betaalde versie aan te schaffen. Zie hier de verschillen in functionaliteit tussen de gratis en betaalde versie.

Inst

Reacties

hier staat wat allemaal kan met de gratis versie; http://www.partition...

Nix mis met dit proggie maar MiniTool Partition Wizard Home Edition kan ook ext4 partities aanmaken/verwijderen (nog niet resizen!) handig als je Linux wil als bv dualboot

Eindelijk ook in het Nederlands, nu te hopen dat binnenkort ook eens EaseUS Todo Backup Free in het Nederlands verschijnt.

Resizing van schijven kan gratis met Easeus Partition Master Free. Is geen sleutel voor nodig. Wel goede versie/goede programma gedownload?

Beetje jammer. Ik kan hier niet over oordelen. Na het vergroten van de schijven moet ik een sleutel invoeren en heb het programma dus niet kunnen testen. ik weet dus ook niet of het voor mij goed is of niet.

Door dit programma te gebruiken werd het op mijn laptop onmogelijk te upgraden naar Windows 10. Dit had te maken met het hernoemen van de Recovery partitie, zoals ook vermeld in de tweede post. Het heeft me behoorlijk wat moeite gekost om hier achter te komen en te fixen...Ik ga het programma dus niet meer gebruiken.

Kijk uit als je een recovery partitie op je PC hebt staan. Deze is na gebruik van Easeus Partition Master Home Edition niet meer te benaderen of te gebruiken ! Is je dit overkomen, dan vindt je hier info hoe je het kunt fixen:
https://forums.lenov...

Formidabel programma, reeds twee maal gebruikt in moeilijke omstandigheden; een externe harde schijf van 2 TB die geformatteerd is in NTFS en waarvan reeds 350 GB gebruikt is, in twee gedeeld en de tweede partitie geformatteerd in FAT. Voor alle zekerheid had ik van alle gegevens op deze schijf een kopie gemaakt wat naderhand niet nodig bleek te zijn. Ik koop vandaag nog het volledige programma want voor die prijs kan je niet sukkelen.

alls werkt ok

En die andere freeware van EaseUS, Todo Backup Free is nog zo'n goed programma, zoiets als Acronis True Image.

Pagina's