Panda Dome Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Panda Dome Free Antivirus (voorheen Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die prima bescherming biedt tegen malware en een eenvoudige interface heeft. Wel komt uit tests naar voren dat Panda niet een van de lichtste virusscanners is.

Panda biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware. Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Dome 18 (klik voor groter)

De beheerinterface van Panda - Panda Dome geheten - is basic. Er wordt aangegeven of je goed beveiligd bent, je kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en je kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kun je met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

Onder Mijn producten kun je andere pc's, laptops, tablets en smartphones die je beschermt met Panda beheren.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus vaak goed uit de bus. De bescherming is dus prima. Wel wordt Panda - ondanks dat de cloud-detectie dat juist zou moeten tegengaan - de laatste jaren steeds zwaarder en blijken pc's behoorlijk vertraagd te worden.

Panda Dome biedt gratis updates die automatisch uitgevoerd worden. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt, maar vooral commercieel interessant is voor Panda.

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

Let goed op bij de installatie van de Windows-versie van Panda voor allerlei onnodige extraatjes en reclame voor de betaalde versie (lees tabblad Installatie hieronder)!

Inst

Reacties

Mijn laatste bericht bij: http://www.gratissof...
Je kan de advertenties dus gewoon uitschakelen via mijn stappen die daar ergens staan beschreven.
Maar ik gebruik nu: http://www.softpedia... en bevalt voor mij nu beter in ieder geval.

Roboscan free en Qihu's 360 zijn waarschijnlijk de meest lightweight en betere AV's die ik heb gebruikt. Panda had ik twee of die jaar geleden gebruikt en was toen wel aardig, al was ie toen soms langzaam met zijn auto-cloud update systeem.
Maar ik ga Panda nu weer proberen, dus ben beniewd.
Ik gebruik qua firewall overigens Windows Firewall Control (is 10 dollar, check via softpedia website) en daarnaast winpatrol (is gratis, maar heb zelf pro versie), spywareblaster (Gratis) en een paar chrome addons in combo met FlashPeak's slimjet browser. Maar zal panda free nu installeren en zien of het tegenwoordig wat is.
Ben zelf geen liefhebber van Cnet. Ik raad mensen deze link aan: http://www.softpedia...

Je krijgt er gratis ASTROMENDA bij. Ik probeer daar juist vanaf te komen. Ga ik mij pc beter beschermen en adviseren jullie zo'n programma die die rotzooi sneacky probeert mee te installeren. NOOIT GEEN PANDA DUS !

internet tijdelijkuitschakelen
norton verwijderen met iobit toolbox(gratis)
daarna register met toolbox opschonen
c cleaner draaien (+ register)
internet verbinden en panda installeren

De gratis versie nu 2 keer geinstalleerd en ik word doodgegooid met popups om de pro te kopen,staat dus echt de freeversie!!
Gebruik Panda al jaren,nu word je getreiterd.

Dag Panda!!!!!

Dat vroeg ik mij ook net af Chocky. Automatisch upgraden vindt bij mij niet plaats dus ik ga het maar handmatig doen.

Weet iemand misschien hoe het kan dat ik nog steeds versie 3.0.0 heb en niet de nieuwste? Ben benieuwd?

kan je zelf uitzetten door unsubscribe

wat vind je er van dat jou huis elke dag in de gaten word gehouden en dat je geen prive meer hebt of vind je dat geen argwaan
sorry hoor maar als ik jou was zou ik toch eerst maar even gaan nadenken wat je nu allemaal zegt voor dat je antwoord geeft ..

Als je op internet gaat ben je er nooit zeker van of de veiligheid 100% is.
Hoe is het gesteld met de netshares? Heeft de Administrator een goed wachtwoord?
Netshares uitzetten doe je met het commando AutoShareWks=0  in het register te zetten. Dan een goede gratis firewall zoals oa Privatefirewall, daarnaast antimalwarebytes eens in de week draaien, udaten en scannen. Winpatrol, Peerblock installeren. Browsen met de torbrowser of anders firefox met addons no script en https everywhere. Tot nu toe blijft de pc goed draaien. En dan die anti virus programma die alle processen willen controlleren, voor mij hoeft het niet, je pc slaat helemaal dood, en volgens mij trekken antivirusprogrammas virussen aan. Dus maak ik liever een backup met Acronis en als er eens wat aan de knikker is dan zet ik zo een backup terug binnen een paar minuten. En als laatste: als je aan het surfen bent druk niet zomaar op allerlei buttons!!!

Pagina's