Epic Privacy Browser

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
browser
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

We hebben het veel over privacy gehad op GratisSoftware.nl. Tijdens het internetten laten we heel wat sporen achter en proberen heel veel bedrijven en instanties ons te volgen en ons surfgedrag in kaart te brengen. Epic Privacy Browser doet zijn best aan om je privacy te beschermen (maar heeft geen privézoeken meer, daar moet je voor betalen). En loopt Epic flink achter met de gebruikte Chromium builds (wat voor onveilige situaties kan zorgen). Geen aanrader meer.

Epic Browser is gebaseerd op Chromium, maar alle 'phone home'-componenten die aan Google rapporteren zijn uitgeschakeld - vanzelfsprekend voor een browser die je privacy respecteert.

Epic Privacy Browser waarborgt je privacy door:
- trackers en cookies te blokkeren
- waar mogelijk versleutelde verbindingen te gebruiken
- zoekopdrachten via een proxy te laten verlopen sinds 2020 is Yahoo de standaard (niet-privé) zoekmachine en moet je 2 dollar per maand betalen voor de Epic Privacy zoekmachine...
- reclame te blokkeren (je moet nog wel handmatig de AdBlock extensie installeren sinds 2020)
- standaard in privé-modus te surfen, waardoor geen sporen op je pc worden achtergelaten
- na een surf-sessie alle sporen en gegevens op te ruimen
- do not track in te schakelen
- referer-gegevens (van welke site je komt) te blokkeren

Ook kun je met één klik je IP-adres verbergen en via beveiligde proxy locaties surfen (proxy is aan bij een groene stekker in de werkbalk). Hiervoor moet je sinds 2020 eerst nog handmatig de Encrypted Proxy/VPN service installeren.

Epic Privacy Browser is door de extreme privacy-instellingen niet heel gebruikersvriendelijk, want je moet steeds opnieuw inloggen en voorkeuren aangeven op websites. En ook werkt niet alle functionaliteit van webpagina's doordat Epic heel veel zaken blokkeert. Ten slotte zijn er nauwelijks add-ons/extensies voor Epic, omdat deze je privacy in het geding kunnen brengen.

Let op!

Het is jammer dat Epic sinds 2020 geen privacy-vriendelijk zoeken meer aanbiedt (zoeken gaat via Yahoo en daarbij wordt informatie doorgespeeld, voor Epic privacy zoeken moet je betalen) en dat je AdBlock en Encrypted Proxy extensies handmatig moet installeren. Ook loopt Epic weleens achter met de Chromium-versie waarop de browser gebaseerd wordt. Dit verouderde fundament leidt tot een onveilige browser. Het is even afwachten hoe Epic zich verder ontwikkelt, maar we zouden eerder Brave of Firefox (met strikte instellingen) aanbevelen als privacy browser.

inst

Reacties

Ik heb epic inmiddels zowel op de pc als op de mac uitgeprobeerd: mooie browser, snel met zo te zien alle veiligheidsinstellingen.
Het heeft dezelfde beperkingen als Google Chrome en Opera (geen mogelijkheden printbeeld anders in te stellen en dergelijke) maar is net als de andere Chrome browsers lekker snel.
Al die voor-ingestelde dingen die andere mensen graag willen, heb ik niet nodig. Ik heb nog niet gekeken hoe het zit met het javascript beheren (wat in Firefox mooi kan met NoScript).
Firefox biedt meer mogelijkheden, maar je moet dan wel wat meer instellen.

Ik gebruik deze browser nu als alternatief voor Firefox.

in reactie op het bovenstaande is wellicht avciaor te gebruiken. Probeer het eens.

ik hoop dat ik gevonden heb wat ik zocht

ik hoop dat ik gevonden heb wat ik zoek

AANRADER!!
als t om veiligheid en geen extra rotzooi op je pc gaat, dan is Epic een hele goede.
lees deze site van epic, en je weet meer.
https://epicbrowser....

Ik ben sinds een paar week Comodo Dragon aan het uitproberen; ik draai al enige tijd Comodo Internet Security en dat bevalt me prima, dus ik dacht laat ik hun browser ook eens checken...

Tot nu toe bevalt die me wel - lijkt erg op Google Chrome, is net zo gebruiksvriendelijk, Chrome extenies installeren net zo gemakkelijk en hij is (bij mij) ongeveer net zo snel.

Nu claimt Comodo dat Dragon veiliger is en je privacy meer respecteert dan andere browsers (ze bieden ook een Firefox-kloon aan: Ice Dragon) en ik ben benieuwd of iemand die dit leest daar meer kijk op heeft dan ik (= niet heel veel ;o)).

En aan de redactie: als die claim klopt, waarom staan deze beide browsers dan niet bij de andere browsers op deze (zeer gewaardeerde) site? Ze zijn tenslotte gratis...

Al bij het downloaden en installeren ging mijn Qihoo anti virus protesteren t.a.v. de instellingen die epic browser probeerde aan te passen. Hoe veilig is epic zelf in het doorgeven van info naar zijn makers?

Epic werkt bij mij in Windows 7 prima. De irritante startpagina is te wijzigen in "about:blank". Nadeel is, dat de bladwijzers niet links te krijgen zijn, zoals in Firefox en I.E., en dus bovenaan over de breedte staan.

Updates van de browser en van de aangekoppelde addons gaan automatisch.

De proxy wordt niet als proxy herkend(!), waardoor je overal kunt komen, waar vaak proxies op websites worden geblokkeerd, terwijl het IP-adres van de proxy op de USA staat, hetwelk handig kan zijn voor Amerikaanse websites, die niet-Amerikanen weren.

Het werkt lekker veilig en anoniem, dus meestal zeer prettig om mee te werken, eventueel als aanvulling op Firefox.

Kan het zijn dat EPIC niet werkt omdat ik internet via sateliet ontvangt?

OOk ik krijg bij heropstarten van Epic Browser steeds volgende melding en de browser loopt vast....
Helaas.
Er is iets misgegaan tijdens het weeergeven van deze webpagina. Laad de pagina opnieuw of ga naae-r een andere pagina...etc...

Bij terug opstarten krijf ik steeds dezelfde melding...

Pagina's