Linux Mint

Reacties

Ik draai nu enkele dagen met Linux Mint 17 Mate. Daarvoor met mint 13 Mate.
Ik verwachte dat een nieuwe versie meer zou vragen van mij systeem maar ik moet zeggen dat hij vlotter draait dan mint 13. Daarnaast hoefde ik na installatie en update minder extra zaken te installeren en aan te passen dan bij Mint 13. En ook niet onbelangrijk: een probleem dat ik had met de printer (Canon MP210) is opgelost, mogelijk door de hogere versie van Cups? Tevens werkt excel onder wine ineen keer foutloos.

Even door de reacties gebladerd, niets dan lovende woorden. Maar kan iemand mij vertellen waarom ik géén draadloze verbinding tot stand kan brengen/krijgen met mijn Sitecom 93 300N ?

Voor degene die linux mint hebben en hun DVR alleen kunnen benaderen via internet explorer omdat er activex control gebruikt word. Volg de onderstaande linken.
http://linuxtop.blog...
http://linuxtop.blog...
Wel in internet explorer:download unsigned activex control toestaan en ip adres of lanadres op de white list zetten.

Niet teveel reclame maken voor linux anders gaan ze daar virussen voor maken. ha ha grapje. Ik heb zelf linux mint 16 petra 64 bits geinstalleerd op een Q6600 cpu desktop en het loopt als een trein. Lekker dat al die beveiliging er niet is. Als je het programma wine installeerd kan sommige windows programmas draaien en in mijn geval de programmas van fastone capture en imagevieuwer. Dit commando is belangrijk als je in de terminal bent en je wil administrator zijn: su root (de regels worden nu rood) en dan kan je bv intikken: sudo apt-get install sharescanner en removen gaat zo: su apt-get remove sharescanner Trouwens als je veel in netwerken zit te vroeten kan je beter angry ip scanner gebruiken zie website: angryip.org dat is echt een aanrader. met dat programmaatje kan je heel vlot je router in.
Ik werk hier met dubbele schermen en dat werkt prima. Waar je ook op moet letten als je externe harddisk aankoppeld dat je via op het buroblad picto COMPUTER die harddisk mount en voordat je het afkoppeld weer unmount. Het surfen met firefox gaat heel goed en je ziet alle dingen op internet die met windows verborgen blijven, waarschijnlijk omdat windows helemaal dichtgetimmerd zit of dat microsoft achterdeurtjes heeft gemaakt. Ik sta tegenwoordig nergens meer van te kijken, maar ik weet wel dat linux mint een eerlijk programma is en hulde voor de makers.
De pc met mint heeft dagenlang aangestaan en aan internet gekoppeld, linux blijft het doen is is zeer stabiel, geen blauwe schermen meer, gaan en surfen. En vergeet je niet te verdiepen in de terminal commandos, het is leuk om te doen, doet me denken aan de DOS tijd. Om je eigen ipadres op te vragen open je de terminal in tik je in: su root en dan: ifconfig

Ik heb het gedownload, maar kan hem niet openen, hoe installeer ik het dan.

Beste Hans,

Je het beste doen met Unetbootin bijvoorbeeld maar wel eerst je usb-stick formatteren in verkenner.
Succes!

Vriendelijke groeten Joost

Kan iemand me helpen aub? ik weet niet hoe linux mint in het nederlands op n usb-stick geplaatst kan worden.....alvast bedankt, gr

Heeft iemand een idee hoe je wifi erop zet.. Ben nu al 5 uur bezig met van alles en nog wat! Lees dat dat een groot probleem is.. Maar als ze er ook bij zetten waar je wat en hoe je wat aan dat probleem kunt doen.
Ik draai dus volledig op Linux (geen Windows)

Help!!!!

Ik heb de Cinnamon uitvoering even uitgeprobeerd en ben toch wel onder de indruk.

Er zijn nog wel enkele beperkingen en verschillende werkbladen kunnen niet voorzien worden van verschillende achtergronden, zoals bij Ubuntu (Compiz) en KDE wel kan.

Alles ziet er in elk geval wel mooi en verzorgd uit. Toch kun je beter wachten met het serieus in gebruik nemen van linux Mint, tot in april of mei 2014 de LTS versie verschijnt, die pas echt interessant is vanwege de langere termijn ondersteuning.

Ubuntu vind ik nog steeds het beste, hoewel dat op oudere machines, met (te) weinig geheugen of onvoldoende grafische hardware, slecht loopt. Zelfs de huidige L- of X versies doen het op oude systemen niet zo best. De Cinnamon uitvoering van Mint was buggy in de vorige versie van Mint. de Mint installatieprocedure vertoonde in het verleden gebreken bij de niet standaard keuzes voor het maken partities en het kiezen van de partitie waarvan geboot dient te worden. Deze versie is geen LTS en kun je het beste overslaan. Wacht liever tot het voorjaar van 2014.

In plaats van te updaten vanuit de vorige versie is het beter om geheel opnieuw te installeren.

Pagina's