WeTransfer

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Wil je in een keer heel veel foto's of grote bestanden versturen naar vrienden of familie dan lukt dat meestal niet met de mail. De meeste mailproviders stellen een limiet aan de grootte van bijlagen en ook de mailboxen van ontvangers kunnen vaak niet honderden MB's verwerken. Een oplossing hiervoor is de webdienst WeTransfer waarmee je tot 2 GB aan bestanden of foto's kunt verzenden aan maximaal 3 personen.

Je kunt de drie mailadressen van vrienden of familie invullen op de website en vervolgens kun je de gewenste foto's, muziek, video of andere bestanden uploaden naar WeTransfer door op het plusje te klikken. Je contacten ontvangen daarna een mailtje met een downloadlink, zodat ze alle bestanden kunnen binnenhalen naar hun eigen pc.

WeTransfer versleutelt de verbindingen en biedt aan om tot 2 GB aan maximaal 3 personen te versturen. Registratie is niet eens nodig (maar dan moet je wel een verificatiecode invullen die je eerst toegemaild krijgt) en een downloadlink blijft een week geldig.

WeTransfer is ideaal om honderden vakantiefoto's, filmpjes of andere grote bestanden te mailen aan veel ontvangers. En nooit meer klachten over volle inboxen of meldingen dat bijlagen in de mail te groot zijn.

iOS
Wil je op een makkelijke manier heel veel foto's of filmpjes uitwisselen met familie of vrienden dan is de WeTransfer app ideaal. Je kunt tot 2 GB aan video's en foto's delen met anderen. Dus al je vakantiefoto's of filmpjes van je kinderen kun je via WeTransfer versturen.

De app is heel simpel: je selecteert de foto's en filmpjes die je wilt delen, vult het e-mail-adres van je familie of vrienden in en stuurt alle bestanden. De ontvanger krijgt vervolgens een linkje toegestuurd waar hij de foto's en video's kan downloaden. Net als bij de webdienst van WeTransfer. Een Android-app is er vreemd genoeg niet.

Inst

Reacties

het lukt mij absoluut niet om foto's die mij zijn gestuurd door middel van "we transfer"te openen op mijn computer.

Jouw verhaal gaat alleen op als je geen maatregelen hebt getroffen.
Ik gebruik bijv. de Firefox Add-ons BlockSite, Cookie Controller (standaard uit) en Ghostery en ik heb bovendien alles van Google en Facebook (Twitter, LinkedIn etc.) ook nog geblokkeerd in de Hosts File.
En nog wel meer snuffelaars, dat eeuwige Amazon Aws etc.
Ik zoek uitsluitend met Startpage SSL en Ixquick SSL en waar nodig via hun proxy, dan kan ook je snuffelende internet provider niet meekijken.
Mailen via gmx.com i.p.v. via de eigen provider.

Dus Google en Facebook etc. weten niet wie ik ben en welke connecties ik heb.
En dat wil ik ook zo houden. Daarom heb ik ook na zo'n 15 jaar Opera=Google gedumpt.
Met enkele eenvoudige maatregelen heb je het voor 99% zelf in de hand.

Och, het maakt echt niets meer uit of je nu wegblijft van Facebook en alle andere gedrochten om je privacy te beschermen. Ook zonder ooit 1 account gehad te hebben, weten ze bij Google of Facebook toch al wie je bent en welke connecties je hebt.
Voorbeeld:
Persoon A heeft geen account bij Facebook.
Persoon B, die interesse heeft in dierenverzorging, heeft dat wel en stuurt jij een verzoekje om vriend te worden en aan te sluiten bij Facebook. Dat verzoekje wordt door persoon A natuurlijk geweigerd omdat hij zijn privacy wilt beschermen.
Ook persoon C die een hond heeft en niet bevriendt is met B, stuurt A een soorgelijk verzoekje met dezelfde weigering.
Nu heeft facebook al een mooi idee wie persoon A is: A kent B en C, A heeft interesse in dieren (honden) en zo bouwt Facebook al een heel profiel van A op met heel wat informatie.

Tot hiertoe gaat alles goed, maar ik hoop dat de vorige problemen nu zijn opgelost.

Nou, nou!!
Vorig jaar heb ik er ook mee gewerkt.

'Nieuw' is inderdaad nieuw op deze site.

Ik werk ook al een paar jaar met WeTransfer en het werkt super om grote bestanden te versturen. Er staat ''nieuw'' bij op GratisSoftware.nl maar zo nieuw is het niet meer. Is het misschien niet eerder opgevallen om het hier op de site te plaatsen?

WeTransfer is statutair gevestigd in Amsterdam, waarom zouden ze dan US-servers gebruiken? Lees de Privacy Policy PDF maar eens en zie waarom.
https://www.wetransf...
'WeTransfer transfers your personal data through servers that are possibly outside the EU. Possibly outside the EU? Gegarandeerd. Er zit een Big Brother luchtje aan.

Bedankt voor het antwoord en wellicht is de nieuwste versie beter dan de oudere als er tijdens het downloaden iets misgaat. Ik ben benieuwd naar je bevindingen.

WeTransfer bestaat toch al een paar jaar en werkt goed als je zelf ook voor de veiligheid zorgt.

Pagina's