SyncBack Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

SyncBack Free is een overzichtelijk backup-programma, waarmee je op eenvoudige wijze automatische backups van je belangrijke bestanden en mappen kunt maken (en eventueel weer de backups kunt terugzetten).

SyncBack bevat uitgebreide opties en filters om reservekopieën van bijvoorbeeld je documenten en mail te maken. Compressie (kleiner maken) en encryptie (versleuteling) behoren tot de mogelijkheden. De backups kun je wegschrijven naar onder andere een cd/dvd, externe harde schijf of een ftp-server.


SyncBack is ook in het Nederlands vertaald

Om de backups te automatiseren kun je taken plannen. Ook kun je meerdere profielen maken om verschillende backups op vaste tijdstippen uit te laten voeren. Ten slotte kun je mappen synchroniseren met SyncBack. Het programma heeft een Eenvoudige modus voor beginners en een Expert modus.

De betaalde versie van SyncBack heeft meer functies zoals backup naar cloud-diensten en incrementele en differentiële backups. Lees hier over de verschillen tussen SyncBack Free en de betaalde versies.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

Prachtig, die reactie van Hansje! Maar daar laat ze het niet bij, ze geeft ook een goed alternatie! Dit ga ik zeker proberen.

Vriendelijke groet, Riekelt de Boer, Velserbroek.

Gebruik het programma al jaren het werkt perfect, zowel prive als zakelijk, en het doet precies wat ik wil, instelmogelijkheden zat.

Ik heb hetzelfde probleem. OS Vista Business. Met de nieuwere versies kan ik geen profielen aanmaken. Met de oudere versies ging dat wel. Ik zoek een back up programma waarbij de back up onmiddellijk leesbaar is.
Grt.

@ inir,

SyncBack, waar het hier over gaat, biedt zowel synchronisatie als backup.
Synchronisatie is niet hetzelfde als backup.
AOMEI Backupper biedt voor zover ik weet echter énkel backup-mogelijkheden.
AOMEI Backupper is daarmee dus geen volledig alternatief voor SyncBack.

Er bestaan diverse programma's die backup- óf synchronisatie-mogelijkheden bieden, maar het lijkt me niet bijzonder nuttig om die hier te gaan noemen, als ze niet zoals SyncBack zowel backup als tevens ook synchronisatie bieden.

Aomei Backupper Standard Edition is zeer goed (en gratis)

Ik werk al heel lang met SyncBack Free waar ik heel tevreden bij ben. Ik werk nog met versie V3.2.26.0 NL. Heb al een paar keer een hogere versie geprobeerd maar vindt die nogal ingewikkeld. Nu geprobeerd met versie V7.0.32.0 NL en het lukt mij niet om een nieuw profiel aan te maken. Dus er maar weer af gedaan.

Grt Rudy

Werk al enkele jaren met Syncbackfree en ben er ontzettend blij mee. Het werkt snel, op de achtergrond en intuitief. Als je een profiel hebt aangemaakt is de rest een fluitje van een cent. Ik wilde dat een dergelijk programma al lang geleden had bestaan, had me een hoop ellende bespaard. Ik backup naar een tweede harde schijf of naar USB, maakt niets uit.

Is dit [https://www.ascomp.d... wat voor je Lauwrens?

@Hansje

Ook ik ben slecht te spreken over Syncback. Eén van mijn profielen scant over de 200.000 bestanden aan beide kanten (schijf vs Nas) terwijl alleen de schijf moet worden gescand op gewijzigde bestanden. Kost gigantisch veel tijd waardoor regelmatig de backup de mist in gaat. Second copy werkt veel beter maar kan niet tegen ftp-schijven (de Nas). Ben nog druk zoekende naar een beter programma.

Ik heb SyncBack free gedownload met als bedoeling enkel de muziekfiles vanuit mijn desktop over te brengen naar mijn laptop onder de vorm van een backup. Beiden staan met elkaar in verbinding via een intern netwerk. Toch heb ik de indruk dat de backup niet volledig wordt uitgervoerd. Wat doe ik verkeerd?