Aldfaer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Aldfaer is een gratis Nederlands programma voor stamboomonderzoek dat door bijna alle hobby-genealogen wordt gebruikt. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om informatie over personen in te voeren. De gevonden stamboomgegevens kunnen op heel veel - grafische - manieren in een rapport worden omgezet. Aldfaer is een must voor stamboomonderzoekers.

In het Fries betekent Aldfaer 'oudvader'. Dit programma van Nederlandse oorsprong wordt sinds 1998 gemaakt door de Stichting Aldfaer en is tegenwoordig dé standaard voor amateur-stamboomonderzoekers. Aldfaer kent zeer veel opties om gegevens in te voeren en stambomen te genereren. Ook kunnen met Aldfaer stambomen op websites worden gepubliceerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op de Aldfaer website is ook een actief forum te vinden waar vragen over Aldfaer kunnen worden uitgewisseld met andere genealogen.

Sinds eind 2014 werkt Aldfaer samen met MyHeritage. Daarvoor worden gegevens vergeleken met de database van MyHeritage (lees hier meer over dit proces en privacy).

Inst

Reacties

Bedankt, is aangepast

De link naar de dowloadpage is fout dat moet
http://www.aldfaer.o...
zijn

Aldfaer is onbeperkt te gebruiken, er zijn geen belemmeringen.

Is deze Aldfaer onbeperkt bruikbaar of gaat deze maar tot een bepaald aantal mb en moet je daarna een abbonnement nemen ????

bram@pt.lu Ik heb de identieke vraag.

Ben overgestapt van Windows naar MAC,heb wel de veiligheidscopieen.Is er een mogelijkheid om die te gebruiken en hoe?

Mijnheer Frans van Bodegem,
Ik zou graag mijn stamboom (ca 24.000 personen) opgesteld met Legacy-DeLux onder windows XP overzetten naar een nieuwe Apple-computer waarop ik het programma Reunion zou installeren. Is dit mogelijk en hoeveel zou mij dat ongeveer kosten ? Dank bij voorbaat.
Cyriel Van Den houwe
Email : cyriel.van.den.houwe...

Geachte mevrouw,
Er zijn verschillend manieren om Aldfaer op een Apple Mac te laten draaien, helaas is dat altijd omslachtig via Windows installatie, Wine of WinOnX, maar het kan wel.
En vraag ik mij altijd af: waarom zo moeilijk doen als er ook goede genealogie programma's zijn die speciaal ontwikkeld zijn voor de Mac. Helaas voor u zijn deze niet gratis.
Als u belangstelling heeft voor het genealogie programma Reunion, neem dan contact met ons op.

Frans van Bodegom
Reunion NL HelpDesk

Ik ben ook nog steeds een tevreden gebruiker van Pro-Gen alhoewel ik soms ook Gramps gebruik omwille van de zeer vele mogelijkheden en ook het feit dat dit programma zowel voor Windows als Linux beschikbaar is. Bovendien mag niet vergeten worden dat Pro-gen in feite al een Windows programma is, het draait via de console. Ook naar Linux toe is er verbetering. Pro-Gen kan al worden opgestart via Wine, alleen het printen lukt nog niet via Wine.

Beste Pro-Gen "verlaters"  ik gebruik bijna vanaf het begin Pro Gen en ben er nog steeds tevreden over.  Ik heb inmiddels 100 verschillende kwartierstaten in mijn Pro Gen bestand en ik daag iedere Aldfaer gebruiker uit om in enkele gezinnen 15 kinderen in te voeren . Dat is in uit te draaien Pro Gen een peuleschil en gaat in Aldfaer niet echt snel.....

Dus ik gebruik Pro Gen om in te voeren en Aldfaer soms om uit te draaien. Ik wil beide niet missen. En we leven in een vrij land