Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

De laatste virus update's zien het programma TopSet 2.00 (een channel editer) voor de Topfiel Satellite Receiver, als een virus.
Avast is dus niet geschikt voor mijn Satelliethobby PC.

Prima scanner, niets mis mee.

Wat minder is : je moet, gratis, registreren.

Doe je dat niet binnen en bepaalde termijn, wordt je internetbrowser doodleuk geblokkeerd.
Dat betekend dus dat Avast op dat moment de dienst uitmaakt.

En dat accepteer ik dus never nooit !

avast is top

Maar weer eens avast geïnstalleerd om te proberen. PC werd zo traag als stroop en kon op een gegeven moment zelfs nog nauwelijks opstarten allemaal problemen die er toe leidden dat ik systeemherstel moest doen. Erg vervelend allemaal. Avast eraf gegooid en nu Panda Free en geen centje pijn meer. Die schilden van Avast leveren een enorme systeembelasting op en kunnen de hele boel uiteindelijk in het honderd laten lopen. Voorlopig maar even geen Avast meer voor mij.

Inmiddels over gestapt op Qihoo 360 internet security(gratis)
maar is kijken hoe dit werkt.

Word gek van die reclame van avast.
ze willen je maar naar die betalende lokken.
Kan je de reclame blokkeren
zit er echt over te denken om een anderen virus scanner te nemen.
alleen avg vind ik ook niks

Gebruik de gratis avast.
word wel een beetje gek van die reclame van ze.
ze proberen je maar voor de betalende te lokken.
Kan je de reclame van hun blokkeren.
zit er echt over te denken om over te stappen op een anderen virusscanner.
avg ben ik ook niet kapot van.

Is er nog wel een Linux versie?
Als ik op de Linux link druk krijg ik een MS download die niet wil openen .

Sinds gisteren een programma update beschikbaar voor Avast Interner Security.

Avast geprobeerd. in eerste instantie goed. echter problemen met versie voor de mobiel.
Support niet in het nederland, wel via omweg via duur 06 nummer.
Voor mij AVG de beste ervaring

Pagina's