Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

Jazeker, Kaspersky hoort bij de beste, maar is helaas niet gratis!
Ik hoor het al, alle problemen zijn nog steeds niet opgelost.
De vorige versie 9 van avast! Free was een ramp op een Vista laptop terwijl hij op een Windows 7 laptop weer wel goed werkte.

Gefeliciteerd, je bent één van de weinigen !!!
De meeste gebruikers verlaten Avast, omdat na deze update hun systeem niet meer werkbaar is.
Dus geniet ervan !

@WriTer
Dank, link is aangepast.

Heb jaren avast gebruikt, prima, nu een update gehad, na een uur kon ik geen een website meer bereiken in mijn chrome browser!
Avast uitschakelen, en ik kan weer browsen! !
Als ik probeer de knop webschild inshakelen / uitschakelen te gebruiken, dan loopt Avast vast!
Wat een ellende na een update, ik ga maar eens opzoek naar een andere beveiliging, hoorde van een collega dat Kasperski ook goed was......??

Misschien kan de redactie eens de juiste link posten?
De 5 in de oude link moet gewoon veranderd worden door een 9, zo krijgen we wel de juiste versie binnen.

Ja dat klopt, maar als je de link gebruikt op de site van avast! dan krijg je daar ook weer zo'n irritant downloaderbestandje dat je na het downloaden moet opstarten om het echte installatiebestand binnen te kunnen halen.

Gelukkig heb ik hier een rechtstreekse link gevonden om heel het programma te downloaden, dit is de nieuwste versie.

http://files.avast.c...

Downloadlink verwijst om 14:15 nog naar de vorige versie (2014.9.0.2008 i.p.v. 2014.0.9.2011).
Gebruik eventueel de update-functie binnen Avast! Free Antivirus [Instellingen - Bijwerken - Programma]

nou moet ik zeggen dat ik toen ik op de link van de site drukte ik op een site van download.net terecht kwam en omdat ik vaker op jullie site te vinden ben had ik het gevoel dat er iets niet klopte dus voordat je iemand beticht van jou te betichten van sms technieken misschien worden links wel afgevangen of is de site een keer gehackt geweest.
een reactie was meer passend geweest als je had gemeld dat dit een gratis site is waar prachtige gratis software te downloaden is en dat op het moment je moet gaan betalen
voor gratis software je niet meer op deze site zit.

Een ramp op een Windows Vista laptop deze versie 2014.9.0.2008.
Werkt zeer goed eens opgestart, maar tijdens het opstarten van Vista en zeker bij het afsluiten duurt het een eeuwigheid.
Voordien stond daar een oude niet werkende AVG 2011 versie op die ik met een verwijdertool er had afgehaald, register uitgekuist en deze nieuwe versie dan geïnstalleerd.

Na uitgebreid testen maar terug verwijderd en de vorige laatste versie 8 er terug opgezet.
Moet ik nog verder uittesten maar deze lijkt me al veel beter te werken.

Erg, ELKE nieuwe versie van Avast zit steeds vol met fouten die het programma onwerkbaar maken op vele computers.
Testen ze dat daar dan nooit eerst eens fatsoenlijk uit voordat ze het op de markt brengen?

En hoe zit dat dan bij Comodo ben ik dan wel uitermate benieuwd naar!

Pagina's