Aldfaer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Aldfaer is een gratis Nederlands programma voor stamboomonderzoek dat door bijna alle hobby-genealogen wordt gebruikt. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om informatie over personen in te voeren. De gevonden stamboomgegevens kunnen op heel veel - grafische - manieren in een rapport worden omgezet. Aldfaer is een must voor stamboomonderzoekers.

In het Fries betekent Aldfaer 'oudvader'. Dit programma van Nederlandse oorsprong wordt sinds 1998 gemaakt door de Stichting Aldfaer en is tegenwoordig dé standaard voor amateur-stamboomonderzoekers. Aldfaer kent zeer veel opties om gegevens in te voeren en stambomen te genereren. Ook kunnen met Aldfaer stambomen op websites worden gepubliceerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op de Aldfaer website is ook een actief forum te vinden waar vragen over Aldfaer kunnen worden uitgewisseld met andere genealogen.

Sinds eind 2014 werkt Aldfaer samen met MyHeritage. Daarvoor worden gegevens vergeleken met de database van MyHeritage (lees hier meer over dit proces en privacy).

Inst

Reacties

Ik zou ook heel gelukkig zijn moest Aldfaer op Apple kunnen zonder Windows. Ik ken er de ballen van en diegene die Windows installeerde op mijne Apple heeft nooit tijd als er iets scheelt, nu krijg ik het programma zelfs niet open. Dat is al maanden dat ik niets meer kan bijschrijven in Aldfaer, denk zelfs dat ik Aldfaer terug opnieuw moet leren.Daarom ben ik op zoek naar iemand die vertrouwd is met Aldfaer in combinatie met Apple.

Razend nieuwsgierig hoe een dos programma Pro-Gen op een macbook pro werkt. Graag reacties.

Wellicht kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen als u het gebruikte e-mailadres of gebruikersnaam van het account nog wel weet:

http://aldfaer.net/s... (tel dáár dat controle-rekensommetje op en vul dat als 'Antwoord' in)

Succes

Heb in het verleden met aldfaer gewerkt en heb nog het e.e.a. op mijn PC staan maar kan met geen mogelijkheid mijn gegevens bewerken.
Wil een mailsturen maar er wordt gevraagd naar mij inloggegeven maar ben deze helaas kwijt en krijg daardoor geen ingang.
mijn verzoek is helpt u mij op gang.
j.v.d.Molen
Raaigras 29
8935ES Leeuwarden
email adres j.molen1930kpnmail.nl

Aldfaer werkt goed met Wine op Linux, en Wine is er ook voor de Mac, misschien is dat een optie.

En als aldfaer nu ook op de mac kon, zonder windows dan wel, zou ik ook gelukkig zijn :)

start heden hopelijk lukt het

Ik wil helemaal geen Windows-versie van Progen ! Momenteel heb ik progen draaiende op mijn Mac Air. Werkt voortreffelijk en voordeel van de Mac is dat een upgrade niet kostbaar is. Windows 8 kost vast weer 100 tot 200 euries en dat in deze crisis tijd.

wil nieuwste versie ALDFAER DOWNLOADEN

Vanmiddag gaf Super Anti Spyware na een diepe scan aan dat er een trojaans paard in de uninstall.exe van Aldfaer zat.
Na verwijdering van het bestand vond S.A.P ook na een diepe scan niets meer.
Is dit een valse melding of is er echt iets mis met dit overigens uitstekend werkende programma.