Aldfaer

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.4 (211 stemmen)
Voor Windows

Aldfaer is een gratis Nederlands programma voor stamboomonderzoek dat door bijna alle hobby-genealogen wordt gebruikt. Het heeft uitgebreide mogelijkheden om informatie over personen in te voeren. De gevonden stamboomgegevens kunnen op heel veel - grafische - manieren in een rapport worden omgezet. Aldfaer is een must voor stamboomonderzoekers.

In het Fries betekent Aldfaer 'oudvader'. Dit programma van Nederlandse oorsprong wordt sinds 1998 gemaakt door de Stichting Aldfaer en is tegenwoordig dé standaard voor amateur-stamboomonderzoekers. Aldfaer kent zeer veel opties om gegevens in te voeren en stambomen te genereren. Ook kunnen met Aldfaer stambomen op websites worden gepubliceerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op de Aldfaer website is ook een actief forum te vinden waar vragen over Aldfaer kunnen worden uitgewisseld met andere genealogen.

Categorie: 
Stamboomonderzoek
Versienummer: 
4.2
Laatst gewijzigd: 
4 januari 2011
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands
Website: 
Download: 
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Is deze Aldfaer onbeperkt bruikbaar of gaat deze maar tot een bepaald aantal mb en moet je daarna een abbonnement nemen ????

Ben overgestapt van Windows naar MAC,heb wel de veiligheidscopieen.Is er een mogelijkheid om die te gebruiken en hoe?

bram@pt.lu Ik heb de identieke vraag.

Heb in het verleden met aldfaer gewerkt en heb nog het e.e.a. op mijn PC staan maar kan met geen mogelijkheid mijn gegevens bewerken.
Wil een mailsturen maar er wordt gevraagd naar mij inloggegeven maar ben deze helaas kwijt en krijg daardoor geen ingang.
mijn verzoek is helpt u mij op gang.
j.v.d.Molen
Raaigras 29
8935ES Leeuwarden
email adres j.molen1930kpnmail.nl

Wellicht kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen als u het gebruikte e-mailadres of gebruikersnaam van het account nog wel weet:

http://aldfaer.net/sitemap//index.php?q=user/password (tel dáár dat controle-rekensommetje op en vul dat als 'Antwoord' in)

Succes

En als aldfaer nu ook op de mac kon, zonder windows dan wel, zou ik ook gelukkig zijn :)

Ik zou ook heel gelukkig zijn moest Aldfaer op Apple kunnen zonder Windows. Ik ken er de ballen van en diegene die Windows installeerde op mijne Apple heeft nooit tijd als er iets scheelt, nu krijg ik het programma zelfs niet open. Dat is al maanden dat ik niets meer kan bijschrijven in Aldfaer, denk zelfs dat ik Aldfaer terug opnieuw moet leren.Daarom ben ik op zoek naar iemand die vertrouwd is met Aldfaer in combinatie met Apple.

Geachte mevrouw,
Er zijn verschillend manieren om Aldfaer op een Apple Mac te laten draaien, helaas is dat altijd omslachtig via Windows installatie, Wine of WinOnX, maar het kan wel.
En vraag ik mij altijd af: waarom zo moeilijk doen als er ook goede genealogie programma's zijn die speciaal ontwikkeld zijn voor de Mac. Helaas voor u zijn deze niet gratis.
Als u belangstelling heeft voor het genealogie programma Reunion, neem dan contact met ons op.

Frans van Bodegom
Reunion NL HelpDesk

Mijnheer Frans van Bodegem,
Ik zou graag mijn stamboom (ca 24.000 personen) opgesteld met Legacy-DeLux onder windows XP overzetten naar een nieuwe Apple-computer waarop ik het programma Reunion zou installeren. Is dit mogelijk en hoeveel zou mij dat ongeveer kosten ? Dank bij voorbaat.
Cyriel Van Den houwe
Email : cyriel.van.den.houwe@telenet.be

Aldfaer werkt goed met Wine op Linux, en Wine is er ook voor de Mac, misschien is dat een optie.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland