Zo gaat het nieuwe startmenu in Windows 10 anniversary edition eruit zien

In de zomer - als het besturingssysteem 1 jaar oud is - komt er een grote update voor Windows 10. Daarin worden veel nieuwe kenmerken toegevoegd. Ook krijgt het startmenu een opfrisbeurt. In Windows 10 Insider Preview build 14328 (te verkrijgen als je in de Fast ring zit) is te zien hoe het nieuwe startmenu er mogelijk komt uit te zien (tenzij het nog aangepast gaat worden na feedback).


Nieuwe startmenu Windows 10 Insider Preview build 14328

Nieuw is dat in de linkerkolom het menu komt met je Account, Verkenner, Instellingen en de Aan/uit-knop (2). Als je op de drie streepjes linksboven (1) klikt zie je bovendien de tekst bij de icoontjes.
Rechts zitten de meestgebruikte (3) en onlangs toegevoegde applicaties. Ook nieuw is dat je hier gelijk kunt scrollen door de alfabetische lijst van programma's (4), zonder dat je eerst naar alle applicaties hoeft te gaan.


Tekst bij de icoontjes als je op de drie streepjes klikt

Wat vind je van het nieuwe startmenu zoals dat wellicht deze zomer in Windows 10 komt? Geef je mening in de reacties!

Reacties

Bij mij ziet sinds vanmiddag mn startmenu van 1607 er heel anders uit.
Vond de vorige van 1511 handiger.
Ik heb nu linksbven een 3- tal icons waarvan de onderste en de bovenste een aantal streepjes zijn.
Als ik op een van deze klik krijg ik het startmenu over het hele scherm,en dat is lastiger zoeken.
Bij de vorige build hofde ik links alleen maar te scrollen.

menu linkerkolom overbodig en vervelend ... to much ... terug naar het vorige

In een woord WAARDELOOS

Geef mij maar die fraaie interface van Windows 7 & Vista !!!

ik vindt dat het voor wanorde zorgt dat je ineens tussen alle apps kunt scrollen. de apps die je het meest gebruikt zet je toch al in start of op je bureaublad? En als je een specifieke app nodig hebt kan je die ook gewoon zoeken met de zoekfunctie die naast het windowsteken staat? De linkerbalk vindt ik wel een goed idee alleen vindt ik dat je er zelf ook iets moet aan kunnen toevoegen. Groetjes Gregg

Dit ziet er beter uit en windows 10 is nu al super snel en stabiel.
Voor in bedrijven is windows 10 het productiefst.
Werkt enorm goed samen met windows server 2012 r2, file server ...
Wil je later een goede job, dan is het een pluspunt dat je ervaring hebt met windows systemen.

Top, geweldig, niet dat het veel zin heeft, maar toch, ja hoor, geweldig.

Ik kan nog steeds mijn eerste startmenu in W10 niet krijgen, en dus kan ik ook geen instellingen wijzigen, aankopen doen in Store, enz. Dus ik ben geen enthousiaste afwachter.

Ik vind het nieuwe startmenu geweldig weg met het buroblad

Ik vindt het niks , geef mij het bureaublad maar .

Laat het zoals het is en verbeter de veiligheid en doe iets aan de privacy. Veiligheid Edge is nul komma nul en je hebt totaal geen privacy meer of moet een heleboel uitschakelen. Dan nog volgen ze je als je ofline bent. Doe daar iets aan inplaats van wat icoontjes te veranderen. Het oog wil ook wel wat maar privacy en veiligheid zijn voor mij veel belangrijker dan een onnozel power knopje ?????

Die Update ga ik niet meer meemaken want zo"n goed systeem vind ik Windows 10 niet.Nog steeds zo traag als als in het begin.Deze computer was nooit geschikt bevonden door Windows maar toch moest en zou Windows 10 er in gepropt worden.
Nog iets wat mij opviel de laatste weken,Firefox is al voor 50% van Windows evenals Ccleaner die zijn oren naar W-10 laat hangen en niet opruimt vat eigenlijk zou moeten.Daarnaast gebruik ik nu noodgewongen soms IE-11 maar die doet ook wat Edge wil.
Google translate is niet te gebruiken omdat die zo verrekte traag is dat ik me er niet meer aan waag.
Nee ik stop mee Windows want nu alles nog trager is geworden wacht ik niet nog een Update af.
Van mij mag Windows de fik in en dan hou ik het nog netjes.
XP en 7 waren OK maar deze troep?
Adieu Windows ik mot je niet meer.
Eigen schuld want 7 liep prima.

Misschien toch maar een andere PC of laptop ????
Windows 10 is rapper en vraagt minder van de hardware dan zijn voorgangers, alleen bevat het veel spyware.
Maar dat laatste is heel goed uit te schakelen met het programma O%O ShutUp10

Jan, is dit programma gratis? en alsl je het download, komt er dan ook niet veel malware bij? en toch ook niet dat je zo een volledige scan hebt laten lopen, er een heleboel lichtjes beginnen branden en je dan moet betalen om die zogezegd 300 000 fouten te verwijderen he?
grts de gregg

Ja je zal je maar vervelen bij Windows, waarom iets veranderen wat gewoon goed is.
Ik zie hier echt het nut niet van in maar dat zal wel aan ons liggen.

Voor mij nog meer een reden om bij W7 te blijven tot 2020, dan zie ik wel verder.
Zal dan wel MacBook worden en van MS dictatuur af.

Onzin Windows 10 is gewoon een heel goed systeem.
En de baas over je pc ben je toch altijd zelf nog.
Loop gewoon je instellingen af en zet uit wat je uit wilt hebben.

Het meest belangrijke kan je echter NIET uitzetten, dat zijn de (ongewenste) updates. En zolang je de updates niet kunt uitzetten ben je géén baas over de eigen pc, maar is dat Microsoft in de rol van de systeembeheerder.

Of je nu door de hond of de kat wordt gebeten. Het dictatoriale gedrag van Apple is velen malen groter dan dat van Microsoft.

@ Mormel2 , graag een met aan feiten aantoonbare motivatie van je stelling

Denkend aan Steve Jobs en hoe hij na een ruzie ... (https://en.wikipedia.org/...).

Mormel2 , maar daar staat ook “The neutrality of this section is disputed. Relevant discussion may be found on the talk page. Please do not remove this message until conditions to do so are met..." , maar met alle respect de tijd van Steve Jobs is verleden tijd, Apple komt al jaren niet meer met opzienbarende vernieuwingen, de laatste iPhone (SE) is op de markt gezet om ovetollige voorraden te lozen, gewoon ff een willekeurig artikel van internet plukkken http://www.theregister.co...

Ik zou het pas wat vinden op een tablet als het net zo zou werken als op Windows Mobile dus met de mogelijkheid op de tegels te groeperen. Zo blijf ook ik Classic Shell gebruiken op mijn tablet.

Ik blijf lekker Classic Shell gebruiken

Windows 10 heeft al een tablet mode.
Dan zou ik voorstellen om de tegels alleen nog in de tablet mode te gebruiken en in de normale mode voor een menu en een desktop met in grootte instelbare pictogrammen met instelbare tekstgrootte, zoals het voorheen was. Voor slechtzienden is de tekst op de tegels ook veel te klein.

De knop met account en mijn persoonlijk icoon zou ik liever zoals nu en vroeger bovenaan willen houden.
De rest is weeral wennen maar stoort me niet.
Als er nu nog eens een mogelijkheid zou inzitten om de interface te tweaken naar iets mooier, dat zou me al blij maken.

Dit is dus Windows 8.2! Win10 was gewoon een tussen-update. Het tegeltjes menu is gelukkig weer terug! Nu nog de ouderwetse update instellingen terug. Op een wat ouder apparaat wordt steeds een oude driver voor Synaptics Touch Pad als update geïnstalleerd, een driver uit 2007, die dus niet goed werkt met Win10. Maar de moderne(re) versie wordt steeds weer vervangen door de oude en de oude door de nieuwe. Hoera! Dat is het voordeel van het niet meer kunnen verbergen van updates...

De installatie van stuurprogramma updates is in Windows 10 eenvoudig te voorkomen:
Klik met de rechter muisknop op Start.
Klik op Systeem.
Klik op Geavanceerde systeeminstellingen.
Klik op tabblad Hardware.
Klik op Instellingen voor apparaatinstallatie.
Selecteer Nee en klik op Wijzigingen opslaan.

Dan blokkeer je de installatie van nuttige stuurprogramma's en stuurprogramma's die nodig zijn voor nieuwe hardware. Het gaat mij er om dat het wat vreemd is (ik ben nu heel vriendelijk) dat er in Windows 10 een meer dan negen(!) jaar oud stuurprogramma wordt geïnstalleerd ipv het meest moderne voor Windows 10. In dit geval heeft Synaptics een speciaal stuurprogramma gemaakt dat helaas alleen op Windows 10 te installeren is (hoewel in de bijlage staat dat deze driver ook geschikt is Windows 7, 8 en 8.1). Het leert de computergebruiker dat de Windows bijwerk module niet sorteert op nieuwste stuurprogramma's, maar alleen gebruikt wat er in een database van stuurprogramma's staat (ik had ook last van een installatie van ee verouderde nVidia stuurprogramma). Sterker nog dit sterk verouderd stuurprogramma werd ook al als nieuwste gepresenteerd in Windows 7 en 8(.1). Maar daar kon je deze tenminste verbergen en had je er voor de rest geen last van. En zelfs als je de hierboven genoemde methode volgt krijg je nog steeds dat verouderde stuurprogramma als belangrijke "update". Er staat overigens niet bij dat er een heel ander stuurprogramma en bijbehorende bedieningssoftware wordt geïnstalleerd.

Ik vind het niks

Ik vind het niks . Laat het bureau blad maar blijven

?????????

Aan/uit is vervangen door Power. Ik vind dat eigenlijk ook wel beter. Een goede vertaling van Power is er blijkbaar niet. Bij linux heet die knop gewoon "Uitschakelen" of "Uitzetten". Onlangs nog is Start op vele PC's in de vernieling gegaan na een update voor Windows. Het is te hopen dat Microsoft de updates beter gaat testen, voordat deze vrijgegeven worden.

De beste vertaling voor "Power" is in dit geval de functie die deze knop digitaal of analoog heeft: AAN/UIT. Waarom nu weer een Engels woord gebruiken terwijl er ook een juiste Nederlandstalige benaming voor is.

Ik vind het maar niks, wat nu goed is moet men niet veranderen.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeela_d